Νόμος 4674/2020 οι Διατάξεις για Αιρετούς και Υπαλλήλους ΟΤΑ (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Α’ 53/11.3.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 12.3.2020) το Νομοσχέδιο-“σκούπα” του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε την 5η Μαρτίου.

Είναι πλέον ο Νόμος 4674/2020, που έφτασε τελικώς να περιλαμβάνει 124 άρθρα, ενώ είχε κατατεθεί με 94 και σε δημόσια διαβούλευση είχαν αρχικώς τεθεί 29 άρθρα.

Στον AIRETO όλο το προηγούμενο διάστημα διαβάσατε αναλύσεις για τις σημαντικότερες διατάξεις, για τις 73 “νομοτεχνικές βελτιώσεις” – αλλαγές, για τις Υπουργικές Πολυτροπολογίες και τις βουλευτικές Τροπολογίες.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι τελικά το περιεχόμενο όσων ψηφίστηκαν διαφέρει σημαντικά από εκείνο που κατετέθη, ακόμα και ολόκληρα άρθρα αφαιρέθηκαν, συνεπώς χρειάζεται προσοχή στην τελική λεπτομέρεια των λέξεων για τη σωστή εφαρμογή του.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι από τη δημοσίευση ξεκινούν να τρέχουν σημαντικές προθεσμίες που προβλέπονται ανά τις διατάξεις.  Και το ζήτημα των προθεσμιών λοιπόν χρειάζεται να προσεχθεί από τις Υπηρεσίες και τους Αιρετούς, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που αρμόδιοι Υπάλληλοι ενδέχεται να απουσιάζουν για πολλές ημέρες είτε ως γονείς τέκνων έως 15 ετών είτε ως ύποπτα / επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν να εκδίδονται Εγκύκλιοι για την εφαρμογή του Νόμου, για τις οποίες άμεσα θα σας ενημερώνουμε.

Το Φ.Ε.Κ.  με το Νόμο 4674/2020 βρίσκεται ΕΔΩ