Νικόλαος Ζόμπολας: Ο ιός θα μας δοκιμάσει, ατομικά, κοινωνικά & πολιτικά

Ο ιός αυτός τελικά, από ότι φαίνεται, θα δοκιμάσει πολλές αντοχές μας, όπως την πίστη μας, τις ικανότητες μας, την ατομική μας ευθύνη και θα θέσει διλήμματα.Σε άλλα θα κερδίσουμε, σε άλλα θα χάσουμε, είτε ως κοινωνίες, είτε ως άτομα.
Χρειάζεται να έχεις άριστη συγκρότηση χαρακτήρα για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις.
Θα χρειαστεί να μπουν διλήμματα, λειτουργίας θρησκευτικής πίστης, πίστης εν συνόλω, επαγγελματικής ευθύνης και επάρκειας, διλήμματα καθημερινότητας, πολιτικά διλήμματα, οικονομικά και επιστημονικά.Θα χρειαστεί να διαλέξουμε δρόμους, τους λιγότερο επώδυνους, να κάνουμε επιλογές που θα δυσαρεστήσουν αρκετούς. 
Οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις δεν αρέσουν σε κανέναν. Συνήθως απαγορεύουμε κάτι όταν κινδυνεύουμε αφενός και όταν δεν μπορούμε να επιβληθούμε αφετέρου και είμαστε ανεπαρκείς.
Πρέπει οι οικογένειες, οι κοινωνίες να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε.
Η ζωή όλων μας, είναι γεμάτη αποφάσεις, καλές, κακές, τα διλήμματα όμως επιφέρουν επιπτώσεις και σε τρίτους.
Σε όλα αυτά, χρειάζεται υπομονή, ψυχραιμία, σεβασμός και πειθαρχία.
Χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις στην οικογένεια μας που θα δημιουργήσουν αναστάτωση και γκρίνια.Χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις στην πολιτική που θα προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση.Θα πληγούν όλοι όσοι πάρουν αποφάσεις, σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Κάποιοι θα αναλάβουν το κόστος του θάρρους της ευθύνης.
Στο τέλος της ημέρας, θα είναι ανάγκη να κρατήσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και συνείδηση και να συνεχίσουμε τις ζωές μας.Θα είμαστε λαβωμένοι όλοι στο τέλος, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Εκτός από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, που αναφέρονται όλοι, εγώ θα κάνω μια μικρή αναφορά για τη νεολαία μας στην οποία δεν αναφέρεται κανένας.Η Νεολαία μας, θα μας δείξει τον δρόμο, να ακούτε τους νέους, έχουν να πουν πολλά και να μας διδάξουν και αυτοί. Να προσέξουμε τους νέους μας, είναι το μέλλον όλων μας.
Ψυχραιμία και υπομονή σε όλους.

Ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής

Νίκος Ζόμπολας