“ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ”-Με Υψηλό αίσθημα ευθύνης & κατανόησης ο δημότης Αγίας Παρασκευής

Βρισκόμενοι στο μέσο ενός απειλητικού κυκλώνα με αυξημένες τις ανάγκες για αίμα και με σύνθημα «Μένουμε στο σπίτι», θα περίμενε κανείς μια χαλαρή αντιμετώπιση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που οργανώθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και μάλιστα για δύο συνεχόμενες ημέρες. Αντίθετα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που άλλαξε όλα τα δεδομένα.

Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την 23η Μαρτίου στην Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου, αλλά και την 24η Μαρτίου στη συνδιοργάνωση έτερης αιμοδοσίας από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με το Δήμο.

dav

Τις λήψεις έκανε κλιμάκιο της Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου με τη βοήθεια του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι αξιοσημείωτο πως και τις δύο ημέρες παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κωβαίος και η υπάλληλος των Δημοτικών Ιατρείων, κ. Νάντια Καραμήτσου.

Οι δύσκολες συγκυρίες κάνουν επιτακτική την εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι, με υπευθυνότητα και διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο στάθηκαν αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ή θα έχουν ανάγκη για αίμα. Ξεπερνώντας κάθε τυχόν φόβο, στάθηκαν πάνω από όλα «άνθρωποι». Με στωικότητα περίμεναν τη σειρά τους έξω από την αίθουσα του Δ.Σ., τηρώντας τα προβλεπόμενα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας όπως ορίζει η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού. Στον εσωτερικό χώρο αναπτυγμένες τέσσερεις καρέκλες/κρεβάτια σε απόσταση η μία από την άλλη περίμεναν να τους υποδεχθούν. Προς διευκόλυνση οι εθελοντές αιμοδότες είχαν κλείσει ραντεβού από πριν, παρόλα αυτά υπήρχε αναμονή όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά: 34 φιάλες αίμα την 1η ημέρα και 70 φιάλες τη 2η ημέρα!

Όσοι δεν το αντιληφθήκατε ή δεν προλάβατε μην αποθαρρύνεστε.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί ξανά στις 30 και 31 Μαρτίου 2020.

Να είστε εκεί! Κλείστε το προσωπικό σας ραντεβού.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι έδωσαν αίμα ο Γ.Γ. του δήμου κ. Μιλτιάδης Κύρκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Σάρκουλας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σιδέρης και πιθανόν να υπήρξαν και άλλοι δημοτικοί παράγοντες που προσήλθαν για αιμοδοσία. Ορισμένοι επίσης, που δεν πρόλαβαν λόγω της μεγάλης αναμονής, γνωρίζουμε ότι προγραμματίζουν να δώσουν το παρόν στο  τέλος του μήνα.

Ο μεγάλος απών αυτή τη χρονιά ήταν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος μετά από 45 χρόνια προσφοράς ως εθελοντής αιμοδότης, δεν μπόρεσε να δώσει αίμα λόγω ορίου ηλικίας.

Σε όσους προέβησαν στην πράξη αλληλεγγύης αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι τιμητικό για την πόλη να έχει αυτούς τους κατοίκους που «Μένουν στο σπίτι», αλλά βγαίνουν για να δώσουν αίμα.

Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ