Κανένας φόβος! Κανένας μόνος! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες,

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ανθρωπότητα πρέπει όλοι να δείξουμε κουράγιο, θάρρος και αλληλεγγύη!

Ο σύλλογος κατοίκων Τσακού συνεχίζει να δηλώνει την παρουσία του στους συμπολίτες έμπρακτα.

Κανένας φόβος! Κανένας μόνος! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον σύλλογο έφόσον χρειαστείτε βοήθεια.      

Με τις Υπηρεσίες του Δήμου, με τις οποίες είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα σας.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που αυτήν την εποχή μάς προβληματίζουν και δεν μας αφήνουν αδιάφορους, ως ενεργούς πολίτες:

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά δημόσια αγαθά που όλοι οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν με ίσους όρους και προϋποθέσεις. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο αγαθό της υγείας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας. Τα νοσοκομεία αναφοράς δεν είναι κανένα από τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά τα δημόσια νοσοκομεία και η περίθαλψη παρέχεται σε όλους τους πολίτες, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, της υποχρηματοδότησης και των προσλήψεων που έχουν χρόνια να γίνουν,του υγειονομικού υλικού που δεν είναι επαρκές.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, στους ανθρώπους που στελεχώνουν το ΕΚΑΒ, σε κάθε εργαζόμενο των δημόσιων νοσοκομείων, που ακούραστα λειτουργούν, γιατί δεν είναι επάγγελμα είναι λειτούργημα, σε αντίξοες συνθήκες με όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε οικονομικούς πόρους, που ανάφεραμε ότι υπάρχουν στα νοσοκομεία. Μιλάμε για εργαζόμενους με χαμηλές αποδοχές, με ανεξάντλητα ωράρια.

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ότι χρειάζονται μόνιμες προσλήψεις τώρα!

Χρειάζεται στελέχωση στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και λειτουργία τους σε 24ωρη βάση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Πολλά ακόμη θα μπορούσαν να καταγραφούν αλλά προέχει να ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας.

 Όσον αφορά τις συνθήκες λειτουργίας των δομών του δήμου μας:

Είμαστε αλληλέγγυοι με το προσωπικό των Κοινωνικών δομών, με το «Βοήθεια στο Σπίτι» των Μαγειρείων, με το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, το προσωπικό καθαριότητας και με όλους τους εργαζόμενους του δήμου, που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, που δουλεύουν με δύσκολες συνθήκες, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και στις περισσότερες των περιπτώσεων ο αριθμός σε προσωπικό είναι πολύ μικρότερος από τις ανάγκες κάλυψης.

 Αυτή είναι ίσως, η πιο κατάλληλη στιγμή να ζητηθεί περισσότερο μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις, με προτεραιότητα στις κοινωνικές, υγειονομικές δομές και την καθαριότητα.

 Τέλος, κάνουμε πρόταση για την στελέχωση των δομών υγείας του δήμου, (Δημοτικά Ιατρεία), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των συμπολιτών μας, σε κάλυψη εξετάσεων ρουτίνας, μικροβιολογικό έλεγχο και ότι άλλο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες υγείας,σε καιρό πανδημίας.

 Αφού ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε και που μας έχει ξεπεράσει, άλλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε. Αυτά θα έχουν οικονομικό χαρακτήρα, ένας νέος οικονομικός γολγοθάς μας περιμένει, μια νέα κρίση…

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες

Η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσει πίσω της μια κοινωνία ακόμη πιο φοβισμένη και ακόμη πιο εξατομικευμένη. Αυτή θα είναι μια κοινωνία στην πραγματικότητα ηττημένη από την πανδημία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Μπορεί, όμως, να αφήσει πίσω και μια κοινωνία με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη. Αυτή θα είναι μια κοινωνία που θα έχει κερδίσει τη μάχη.

Ο Σύλλογός μας είναι εδώ δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και τείνοντας το χέρι για βοήθεια.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του συλλόγου μας είναι 6978759194, 6937025372, 6972577423, 6977349799, 6973047294

Το ΔΣ του συλλόγου