Υπό εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων στην οδό Καλαβρύτων

1: Το αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων υλοποιείται στο δήμο της Αγίας Παρασκευής, ξεκινώντας από την περιοχή του Τσακού και την οδό Καλαβρύτων (από την οδό Νεαπόλεως έως την οδό Πελοποννήσου). Το έργο διενεργείται μετά από εντατικές ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία εκπόνησε τη Μελέτη 73/18.

Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 763.200 € περιλαμβάνει πέραν της κατασκευής δικτύου αγωγών ομβρίων των οδών Καλαβρύτων και Αμαρυλλίδος στον Τσακό, και Σπάρτης, Γραβιάς και Αιγαίου Πελάγους στον Άγιο Ιωάννη και Δραγατσανίου, Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο.

2: Σύμφωνα με την μελέτη που υπογράφηκε η εργοληπτική σύμβαση στις 5 Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά και της εταιρείας «Ν. ΠΑΠΟΥΤΕΣ – Κ. ΜΕΓΓΟΣ Ο.Ε» με δ.τ. «ΠΑ.ΜΕ. Τεχνική Ο.Ε.». Τίτλος του έργου είναι «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018» και αφορά τη σύνδεση ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων σε διάφορες οδούς.

Το κόστος υλοποίησης ανέρχεται σε 49.184,51 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του δήμου. Σύμφωνα με τη σύμβαση ο χρόνος αποπεράτωσης ορίζεται σε 24 μήνες από την ημέρα πρωτοκόλλησης της εργοληπτικής σύμβασης.

Παρά την κρίσιμη κατάσταση λόγω της πανδημίας (στην οποία ο Δήμος ανταπεξέρχεται με ομαλότητα) η Διοίκηση Ζορμπά προχωρά τα έργα στην πόλη. Ήδη υλοποιούνται η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και η διαμόρφωση της οδού Γιαβάση, και η ανάπλαση της Αιγαίου Πελάγους (την Γιαβάση & την Κεντρική Πλατεία η Διοίκηση Ζορμπά την ενέταξε στο Πράσινο Ταμείο το ποσό 383.675,42€ ωφελώντας οικονομικά τους δημότες) και η κατασκευή ομβρίων στην Καλαβρύτων. Δυνατό αγώνα πραγματοποιούν οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας με την εκπόνηση μελετών, έχοντας πάντα τη στήριξη του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Βασίλη Σάρκουλα.

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι η δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στην αλλαγή της μορφής της πόλης ενισχύοντας τις κτιριακές υποδομές, τουλάχιστον όσον αφορά τη σχολική κοινότητα και φυσικά θα συνεχιστούν τα αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων υδάτων.