Γάντια διάσπαρτα παντού «χρωματίζουν» την πόλη (Μια πονεμένη ιστορία)

Φωτογραφίες: ‎Popi Liriti

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αγαπητοί συνδημότες

Αυτές είναι μερικές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο με τα έργα και τις ημέρες της ντροπής σας.

Εσάς που το «παίζεται» καθαροί και αποστειρωμένοι, που φοράτε γάντια μην τυχόν και σας ακουμπήσει ο κορωνοϊός, αλλά δεν διστάζετε να τα πετάξετε οπουδήποτε από τη στιγμή που δεν τα χρειάζεστε πια.  

Μια πράξη που δείχνει ανθρώπους ασυνείδητους, επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία, που ενδιαφέρονται μόνο και αποκλειστικά για τον εαυτούλη τους.

Σε εσάς λοιπόν ταιριάζει μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!

Το ότι χρησιμοποιείτε μιας χρήσεως γάντια δεν εξυπακούεται ότι προστατεύεστε αν δεν γνωρίζετε πως να τα φορέσετε. Επίσης δεν σας προστατεύουν αν φορώντας τα πιάσετε τις χειρολαβές του λεωφορείου/μετρό, τα πράγματα του super market και στη συνέχεια το πορτοφόλι σας, το κινητό σας, το πόμολο της πόρτας σας, κλπ. Αν διαβάζατε σωστά τις οδηγίες θα γνωρίζατε επίσης, ότι τα χρησιμοποιημένα γάντια, για να μην μολύνουν τους υπόλοιπους ανθρώπους, πρέπει να πετάγονται σε κλειστό κάδο ή να τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα που θα κλείνει μετά.

Αλλά προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους. Προτιμάτε να τα πετάτε όπου βρείτε θεωρώντας πως η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πρέπει να επωμίζεται τις δικές σας απρέπειες. Χωρίς να ενδιαφέρεστε για το ότι βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και των συνανθρώπων σας που θα περάσουν από το σημείο.

Θα είναι ευχής έργο να γλιτώσετε από τον κορωνοϊό, αλλά δεν θα γλιτώσετε ποτέ από την αμάθεια και την ασυνειδησία σας…

Φωτογραφίες: ‎Popi Liriti