Απαγόρευση κυκλοφορίας: Φρούριο από σήμερα τα διόδια για το Πάσχα – Μπλόκα παντού

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς ενόψει Πάσχα. Φρούριο από σήμερα τα διόδια για το Πάσχα. Μπλόκα παντού. Διπλασιάζεται το πρόστιμο για όσους προσπαθήσουν μετακινήσεις προς τα εξοχικά. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε διόδια και σε όλους τους δρόμους (εθνικές οδοί, περιφερειακοί δρόμοι), ισχύουν από σήμερα το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Η ελληνική αστυνομία θα παρακολουθεί όλα τα σημεία και θα κάνει ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα σε διόδια και εθνικές οδούς όλο το 24ωρο.

Αντίστοιχα το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται και δεν θα επιβιβάζεται κανείς χωρίς Ε1 και χαρτί που θα αποδεικνύει τον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Σε περίπτωση κατάχρησης προς εξοχικές κατοικίες το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται πινακίσες και οι πολίτες θα επιστρέφουν στη στη βάση τους.

Μέχρι 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση προς και από τα νησιά αεροπορικώς και με πλοίο.

Οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στην Ρόδο για τράπεζα ή φαρμακείο, αλλά όχι να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Ρόδου.

dikaiologitika.gr