Αναζητώντας το παρελθόν της Αγίας Παρασκευής μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα (VD)

Η κάθε φωτογραφία λειτουργεί ως δίαυλος μιας ιστορικής μνήμης, ως οπτική μαρτυρία της τοπικής κληρονομιάς, μαρτυρία τοπίων που έχουν αλλάξει ή αλλοτριωθεί. Μοιάζει να αποτελεί το μόνο μέσο για να βρεθούν ξανά τα ίχνη ενός χαμένου παρελθόντος, ένα μοναδικό παράθυρο σε έναν προγενέστερο κόσμο.

Το «images» (=εικόνες) συνεχίζοντας την προσπάθειά του να γεφυρώσει το χρόνο που πέρασε πάνω από την πόλη, συνέθεσε ένα ακόμη βίντεο.

Μέσα από αυτό ο θεατής ξεναγείται στην ιστορία της Αγίας Παρασκευής και την πολιτιστική κληρονομιά της. Παρακολουθεί φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν την καθημερινότητα και συνθέτουν το παζλ της πόλης. Ο φωτογραφικός φακός μια άλλης εποχής «ζουμάρει» πάνω στους πρωταγωνιστές, είτε αυτοί αποτελούν θεσμικά πρόσωπα, είτε απλούς αγρότες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνδημότες μας που μας εμπιστεύθηκαν ανεπιφύλακτα το φωτογραφικό υλικό και δεν είναι λίγοι.

Είναι σαφές ότι η ιστορία της Αγίας Παρασκευής είναι πλουσιότατη και δεν περιορίζεται μόνο σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Γι’ αυτό το aparaskevi-images.gr κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ανασκαλέψει μνήμες του παρελθόντος. Δημιούργησε την ενότητα «ΑΓΙΟΠΑΡΑΣΚΕΥΙΩΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ», όπου συγκεντρώνεται ότι υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο) ανακαλύπτουμε, και έκανε μια λεπτομερή αναδρομή στους δημάρχους που υπηρέτησαν την πόλη μετά την Μεταπολίτευση.

Η προσπάθεια συνεχίζεται …

Δείτε ακόμη:

Ιστορική αναδρομή στην Αγία Παρασκευή (VD)