Χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού για τη δέσμευση πίστωσης προκειμένου να επανεπιβληθεί η απαλλοτρίωση αμιγώς Κοινοχρήστων Χώρων

Το Πράσινο Ταμείο ως φορέας αξιοποίησης των πράσινων πόρων δυνάμει του Ν.3889/10, έχει καταρτίσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την «απόκτηση μέσω απαλλοτρίωσης ακινήτων, τα οποία δεν ανήκουν στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως Κοινόχρηστοι Χώροι» όπως προβλέπεται στην περ. η παρ. 1 άρθρου 77 του Ν.4495/17.

Σκοπός του προγράμματος με τίτλο «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2018» προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ είναι η χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού για τη δέσμευση πίστωσης προκειμένου να επανεπιβληθεί η απαλλοτρίωση αμιγώς Κοινοχρήστων Χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία και των οποίων η εξασφάλιση αποζημίωσης έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού όλης της χώρας.

Οι Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους μόνο ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα υποβολής προτάσεων του Π.Τ. συμπληρώνοντας  το Ειδικό Έντυπο Συμμετοχής που έχει αναρτηθεί με τη παρούσα ανακοίνωση υποβολής προτάσεων καθώς και τα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στην παρούσα Πρόσκληση και στον Οδηγό Διαχείρισης του Προγράμματος.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από την 3 Μαρτίου 2020 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2020, που είναι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων.

Η πρόσκληση στο σύνολό της, το Ειδικό Έντυπο Συμμετοχής και ο Οδηγός Διαχείρισης επισυνάπτονται.

1410_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.pdf
ΚΧ2020_ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΕΠΑΝΕΠΙΒΟΛΗ_2018.doc
ΟΔΗΓΟΣ_ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ_ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ_Κ.Χ._2020.pdf