Νυχτερινή κινηματογραφική καταδίωξη στη Μεσογείων για την κλεμμένη Ducati

Όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης περιπολικό του Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού καταδίωξε λευκό φορτηγάκι στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού

Κινηματογραφικά χαρακτηριστικά είχε η καταδίωξη κλεμμένου βαν που είχε στο εσωτερικό του μία μοτοσικλέτα, μάρκας Ducati, που εκλάπη από το Ψυχικό. Όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης περιπολικό του Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού καταδίωξε λευκό φορτηγάκι στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού, αφού προηγουμένως το εν λόγω όχημα είχε κριθεί ύποπτο και είχε αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο. Το περιπολικό έχασε την οπτική επαφή με το καταδιωκόμενο όχημα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού.

Λίγα λεπτά αργότερα μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατόπιν των σχετικών αναζητήσεων που είχαν διαβιβαστεί από το κέντρο επιχειρήσεων εντόπισε στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Χαλανδρίου το φορτηγάκι. Σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα και κινούμενα αντικανονικά, παραβιάζοντας μονόδρομους, ερυθρούς σηματοδότες και στοπ, προσπάθησαν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς.

Στη συμβολή των οδών Βιτάλη και Μενίππου εγκατέλειψαν το όχημα και ο συνοδηγός επιβιβάστηκε σε άλλο αυτοκίνητο που το οδηγούσε συνεργάτης του. Με αυτό απομακρύνθηκαν από το σημείο. Ο οδηγός του φορτηγού δεν κατάφερε, ωστόσο, να επιβιβαστεί και αυτός στο όχημα διαφυγής και επέλεξε πεζός να εγκαταλείψει το σημείο.  Λίγα λεπτά αργότερα περιπολικό της Άμεσης Δράσης που είχε συγκλίνει προς το σημείο των αναζητήσεων εντόπισε στην περιοχή του Χολαργού και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Αντιστάσεως άτομο του οποίου  τα χαρακτηριστικά ταίριαζαν με αυτά των περιγραφών που  είχαν δοθεί στους αστυνομικούς. Επίσης, οι αστυνομικοί διέκριναν έντονο στρες και εφίδρωση που πρόδιδαν τον ύποπτο.

Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης-Ψυχικού. Εκεί μετέβη η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το άτομο ως τον οδηγό του φορτηγού που είχε καταδιωχθεί. Μέσα στο βαν βρέθηκε μοτοσικλέτα μάρκας Ducati που είχε κλαπεί, ενώ και το φορτηγό διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου που εξαφανίστηκε με συνεργό του.

Πηγή: ethnos.gr