Γιώργος Οικονόμου : Ιδια συνταγή.Δημοτικό συμβούλιο αρένα

Είναι  πλέον επαναλαμβανόμενο, όταν ο Δήμαρχος στριμώχνεται πολιτικά, να αντιδρά με την ίδια συνταγή, με ύβρεις και απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων καιμε την συνήθη  διαστρέβλωση  της  πραγματικότητας. Χθες μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας σε σοβαρά ερωτήματα και θέματα που απασχολούν τους δημότες, μετέτρεψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα αντεγκλήσεων, ύβρεων, κομματικών και προσωπικών αναφορών με υπονοούμενα και αιχμές, προσβάλλοντας προκλητικά την νοημοσύνη  όλων.Είναι η γνωστή συνταγή  που χαρακτηρίζει τους ανεπαρκείς που δεν έχουν επιχειρήματα.

Σε ένα ακραίο μάλιστα παραλήρημα θεσμικής εκτροπής που έφερε σε δύσκολη θέση ακόμη και  τα πολιτικά του δεκανίκια, δήλωσε ότι ως «τελικός διατάκτης» θα αγνοήσει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου, κάτι βέβαια που αναγκάσθηκε να ανακαλέσει στην συνέχεια. Σε μία άλλη αναμόρφωση προϋπολογισμού την 4η κατά σειρά, που στο μεγαλύτερο μέρος συμφωνούσαμε αυτή τη φορά οι περισσότερες παρατάξεις,αφού δεν κατόρθωσε να αντιληφθεί τοποθετήσεις και προτάσεις γιατον υποχρεωτικό χαρακτήρα εγγραφών του τεχνικού προγράμματος που θα διασφάλιζε την νομιμότητα και τα συμφέροντα του Δήμου, έναντι πιθανών διεκδικήσεων, επετέθη αναιτιολόγητα παρεκτρέποντας την συζήτηση σε άλλα πεδία.


Ο Δήμαρχος  των απευθείας  αναθέσεων, ουραγός των εξελίξεων  και υπεύθυνος αποκλειστικά για την δυσφήμηση και την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα για την πόλη μας,ας  επικεντρωθεί  αυτή  τη κρίσιμη  περίοδο  στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας. Στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους. Στα θέματα της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του δημότη.   Στην ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας, στην εφαρμογήπροληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας και την στήριξη των κοινωνικών δομών και των υπαλλήλων  της  καθαριότητας, που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, με απαξιωμένα μέσα  και σε ακατάλληλες  υποδομές. Ας απαντήσει γιατί δεν τους καταβάλλονται επί μήνες αποζημιώσεις δεδουλευμένων υπερωριακής, και νυχτερινής εργασίας, γιατί δεν  τακτοποιούνται εκκρεμότητες ετώνσε  Μέσα Ατομικής Προστασίας και γιατί αγνοήθηκαν οι προθεσμίες υποχρεωτικών ηλεκτρονικών δηλώσεων των νεοπροσληφθέντων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Σε ποιους θα φορτώσει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις; Θα δώσει εξηγήσεις επιτέλους για όλα  αυτά  που  έχουμε  επισημάνει   χωρίς να παίρνουμεσαφείς απαντήσεις και για όλα αυτά που  συνεχίζει  να φορτώνει  στις πλάτες  των δημοτών; Θα κατασταλάξει μετά τις παλινωδίες του και θα διασφαλίσει την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου όπου έχει μηδενίσει πρόσφατα τους σχετικούς κωδικούς εξόδων; Πότε θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες υποδομές για την λειτουργία της προσχολικής αγωγής;

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν θα μπούμε στην λογική των τεχνητών αντιπαραθέσεων, στην αναπαραγωγή γεγονότων του παρελθόντος και στην νοοτροπία του χθες που θολώνουν το τοπίο και αποπροσανατολίζουν τους δημότες από τα πραγματικά και ουσιώδη θέματα.

Δυστυχώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να συνεννοηθούνγια την κατάθεση μιας κοινής πρότασης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και ουσιαστικής συζήτησης για όλα τα θέματα της πόλης μας. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ έτσι η μειοψηφική Διοίκηση του Δήμου ίσως κατανοήσει τον θεσμικό ρόλο των άλλων παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή συνεπής στις δεσμεύσεις της θα αναδεικνύει τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση, με διάλογο και προτάσεις.