Οριστικά στο 2ο Γυμνάσιο ο δημοτικός κινηματογράφος, δήλωσε ο Βασίλης Ζορμπάς (VD)

φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (20-5-2020), οριστικά για το φετινό καλοκαίρι ο δημοτικός κινηματογράφος θα λειτουργήσει στον αύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου στην οδό Νεαπόλεως. Η απόφαση πάρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΔΑΠ με παρότρυνση του Δημάρχου.

Οι βασικοί λόγοι της κίνησης αυτής, σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά είναι οι εξής δύο:

Αρχικά διότι στο χώρο του σχολείου μπορεί να υπάρξει έλεγχος των προσερχόμενων, ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος περί χωρητικότητας (λόγω Covid-19). Επίσης η έκταση είναι μεγαλύτερη από αυτή του πάρκου Στ. Κώτσης, οπότε μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερα καθίσματα.

 Το δεύτερο όφελος της μετακίνησης έχει να κάνει με τη φύλαξη του συγκροτήματος των τριών σχολείων που βρίσκονται εκεί. Είναι γνωστό  ότι συχνά τις νυχτερινές ώρες γίνονται ζημιές από αγνώστους. Έτσι η φύλαξη για τον κινηματογράφο ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τη φύλαξη των σχολείων για το χρονικό διάστημα που αυτά θα είναι κλειστά.

Ο κ. Ζορμπάς διαβεβαίωσε, ότι την λειτουργία του κινηματογράφου θα αναλάβει ο ΠΑΟΔΑΠ και σε καμία περίπτωση δεν θα αναμιχθεί ιδιώτης.

Επίσης, διαβεβαίωσε πως όποιες τυχόν ζημιές – φθορές γίνουν στο δάπεδο θα αποκατασταθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σ.σ. Ο χώρος του 2ου Γυμνασίου είναι ήδη δοκιμασμένος με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια για τη λειτουργία του τότε cine-σχολείου. Θεωρητικά, όσοι επιθυμούν πραγματικά την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ως στοιχείο πολιτισμού και ως μέσου εκτόνωσης και διασκέδασης των πολιτών, δεν θα πρέπει να ασχολούνται με την  τοποθεσία. Και οι όποιες δήθεν αντιδράσεις υπάρχουν κινούνται στα όρια της μικροπολιτικής. Ας αφήσουμε το πολιτικό παιχνίδι σε αυτούς που το έχουν συνηθίσει και οι υπόλοιποι ας ασχοληθούμε με την ουσία.