Ένας χρόνος We4All! Ένας χρόνος προστατεύοντας το περιβάλλον

Ημερομηνία 1/06/2020

Απολογισμός έτους 2019-2020

Λένε πως οι ιδέες ζουν για πάντα. Αλλά για να ζήσουν πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Έτσι το 2018 και επισήμως στις αρχές του 2019 μερικοί φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στην καταστροφή της φύσης και της κλιματικής αλλαγής που όλοι βιώνουμε και δημιούργησαν τον περιβαλλοντικό οργανισμό της We4All. Αυτό που κάνει τη We4All να ξεχωρίζει είναι η όρεξη και η αποτελεσματικότητα για ένα «πράσινο» μέλλον αλλά και η ιδεολογία της, η οποία προσκαλεί όλο τον κόσμο να ενωθεί σαν μια οικογένεια με ένα κοινό όραμα.

Από την πρώτη μας δράση πέρυσι μέχρι την τελευταία φετινή τον Ιανουάριο, όπου συμμετείχαν 800-1000 εθελοντές φυτεύοντας 1150 δέντρα, έχουν συμμετάσχει χιλιάδες πολίτες βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στην πράσινη αναγέννηση της πατρίδας μας. Πάνω από 10.000 δέντρα έχουν φυτευθεί στις περιοχές κυρίως της ανατολικής Αττικής (Μαραθώνα, Νέο Βουτζά, Μάτι, Ραφήνα), Λαγονήσι και Καβούρι καθώς και σε άλλες χώρες που το είχαν ανάγκη όπως Αυστραλία και Βραζιλία. Στόχος της We4All για τον επόμενο χρόνο είναι η φύτευση 50.000 δέντρων είτε μέσω εταιρικών δράσεων CSR, είτε μέσω υποστήριξης από ιδιώτες και φορείς με τους τρόπους που αναφέρονται στο επίσημο website www.we4all.com .

Επειδή η σεζόν για δενδροφυτεύσεις στην Ελλάδα διαρκεί περίπου ένα εξάμηνο (Οκτώβριος- Μάρτιος/Απρίλιος) ως περιβαλλοντικός οργανισμός συνεχίζουμε τις δράσεις μας για το περιβάλλον και τους καλοκαιρινούς μήνες. Για αυτό το λόγο πέρυσι συγκεντρωθήκαμε και καθαρίσαμε παραλίες και δασικές εκτάσεις όπως το πευκοδάσος του Σχοινιά, και ακτές στο Σούνιο και τη Νότια Αττική. Η πανδημία φέτος που έχει πλήξει την ανθρωπότητα δείχνει να τελειώνει, ωστόσο εμείς προετοιμάζουμε δράσεις καθαρισμού, ποτίσματος στα δέντρα που ήδη φυτέψαμε, τις λεπτομέρειες των οποίων μπορείτε να μάθετε μέσω του website μας και μέσω των social media (instagram: we4all_official, facebook: we4all).

Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας προτού να είναι αργά. Όραμά μας είναι να δούμε την ανθρωπότητα να συνυπάρχει σαν μια μεγάλη οικογένεια σε αρμονία με τη φύση και τις υπόλοιπες μορφές ζωής. Το χαμόγελό σας και η ελπίδα που διαφαίνεται στα πρόσωπα σας όταν μας βοηθάτε στις δράσεις, μας δίνει κουράγιο να συνεχίζουμε αδιάκοπα για να κάνουμε τον κόσμο πράσινο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας!

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της We4All