Σάρκουλας VS Σταθόπουλος – σχόλια και σκολιανά στο Facebook

Γράφει η Λένα Μαρκή

Και άξαφνα στο Facebook αντικρύσαμε το ακόλουθο σχόλιο προερχόμενο από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Βασίλη Σάρκουλα.

«Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο της ειρωνείας του τ. Δημάρχου. Ο κ. Σταθόπουλος προχώρησε πριν λίγη ώρα σε ανάρτηση στη σελίδα του και αλλού, όπου για άλλη μια φορά παραμορφώνει την πραγματικότητα. Αφήνει υπονοούμενα, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει ποιόν εννοεί. Προφανώς εμένα, που αναδεικνύω το πρόβλημα της πλατείας του Αη Γιάννη, πρόβλημα που ο ίδιος όχι απλά δεν “έβλεπε”, όχι απλά δεν έκανε κάτι για να λυθεί αλλά όπως φαίνεται επιδιώκει τη διαιώνισή του.

Όσον αφορά τις προτάσεις για τη λύση του προβλήματος, που λέει ειρωνικά ότι του κρύβουν, πραγματικά απορώ καθώς ο κ. Σταθόπουλος ήταν παρών στη σύσκεψη της Πέμπτης 28/5 στο Δημαρχείο, άκουσε τις προτάσεις του Δημάρχου και δε διαφώνησε ούτε είχε δικές του. Εκτός αν αυτός που βρισκόταν εκεί ήταν σωσίας του. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που συμπεριφέρεται έτσι και αναμένω να επανορθώσει άμεσα.»

Σχόλιο που μας προξένησε μεγάλες απορίες και αναζητήσαμε τα γραφόμενα του τέως δημάρχου, κ. Γιάννη Σταθόπουλου. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Αντιδήμαρχος αναφέρεται στο εξής:

Προφανώς ο κ. Σταθόπουλος όταν γράφει «ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΝΕΣΑΙ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» ΚΑΙ «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» μάλλον αναφέρεται στον εαυτό του, αφού για 5 ολόκληρα χρόνια που τελούσε δήμαρχος, ασχολούνταν με αυτοφωτογραφίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις τις οποίες κατόπιν αναρτούσε στο Facebook. Εξάλλου αν είχε προτάσεις και λύσεις θα τις εφάρμοζε αυτά τα 5 χρόνια και δεν θα αρκούνταν στο καθάρισμα και στο βάψιμο της πλατείας. Και εφόσον όπως γράφει «Ανακαλυψαν,οι δαιμόνιοι «ρεπόρτερς»,κατι που τό ξέρουμε όλοι και ολες πολλά-πολλά χρόνια τώρα» θα έπρεπε να έχει δώσει και τη λύση. Όμως ακόμα και σήμερα το μέλημά του είναι το «να «βάψουν» τις γεμάτες γκράφιτι εξεδρες στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου».

Για ορισμένους θεωρείται πρωτοφανής η ρίψη «χολής» από τον κ. Σταθόπουλο προς τον κ. Σάρκουλα, άνευ λόγου και αιτίας, προς έναν άνθρωπο που καθ’ ομολογουμένως είναι ευγενής και κύριος με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Μιλάμε όμως για τον κ. Σταθόπουλο που όσο ήταν δήμαρχος έριχνε το φταίξιμο στους υπαλλήλους του Δήμου γιατί του «έκρυβαν» σημαντικά έγγραφα και τα «ανακάλυπτε» όταν τα παρουσίαζε η αντιπολίτευση στο Δ.Σ.. Για τον κ. Σταθόπουλο που επέδειξε φοβερό μένος κατά υπαλλήλου του δήμου για 5 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα παρουσιάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστική διαμάχη με ιδιώτη! Οπότε, μιλάμε για συνήθεις καταστάσεις και συμπεριφορές …

Αναρωτιόμαστε βέβαια

Τι φοβάται άραγε ο κ. Σταθόπουλος;

Μήπως ότι η τωρινή δημοτική Αρχή θα βρει οριστική λύση για το πρόβλημα της πάνω πλατείας που αφορά πολύ πιο σημαντικά ζητήματα από το βάψιμο των γκράφιτι; Και έτσι φανεί η δική του πολιτική ανεπάρκεια;

Μήπως ότι με τις δημοσιεύσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Σάρκουλας θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και πιθανά να δούμε κάποιο αισιόδοξο αποτέλεσμα;

Προς τι αυτός ο πανικός του κ. Σταθόπουλου, η ειρωνεία και η κακία;

Μήπως ενοχλείται γιατί ενοχλούνται κάποιοι φίλοι του και ξεβολεύονται;

Ας γνωρίζει ο τέως δήμαρχος πως με μικρότητες αντιπολίτευση δεν γίνεται. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται για μια ακόμη φορά. Ας αφήσει λοιπόν τη βούρτσα για το μπογιάτισμα των γκράφιτι και ας παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις. Διαφορετικά ας παρακολουθήσει τους άλλους να δίνουν τις λύσεις.

Όσο για τον κ. Σάρκουλα θεωρώ ότι η τιμή και η υπόληψή του δεν κινδυνεύει από τέτοια σχόλια. Η πόλη γνωρίζει το ήθος και την προσφορά του.