Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην πεζογέφυρα Αλίμου

Φωτογραφία από την Πεζογέφυρα του Αλίμου

Από το βράδυ της Παρασκευής 5/6 έως και το βράδυ του Σαββάτου 6/6 Κλειστή λόγω των εργασιών αποπεράτωσης της πεζογέφυρας θα παραμείνει η λεωφόρος Ποσειδώνος για 24 ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, θα είναι κλειστή η παραλιακή λεωφόρος από την οδό Κανάρη μέχρι και τη λεωφόρο Καλαμακίου, καθώς και η λεωφόρος Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

EUROKINISSI

Στο διάστημα αυτό η Τροχαία θα κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Επισημαίνεται ότι:

– Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.

– Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυσχερής. Προτρέπουμε τους οδηγούς να αποφύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

– Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.

– Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) θα υπάρχουν δυνάμεις της Τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ρυθμίζεται η κίνηση.

Ο δήμος Αλίμου ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η κατασκευή του έργου και να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στη χρήση του κοινού η νέα πεζογέφυρα.

Σύμφωνα με την Απάντηση (υπ’ αριθμ. Β1314/22-10-19) που είχε λάβει από το Υπουργείο Μεταφορών “κύριο αίτιο της καθυστέρησης των εργασιών στην Πεζογέφυρα Αλίμου αποτελούσε η αδυναμία των αρμοδίων Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφελείας για την εκτέλεση των εργασιών μετατόπισης δικτύων, η οποία διήρκησε έναν χρόνο περίπου”.

Σειρά έχει τώρα το “Παλιό Φάληρο” και μετά η Αγία Παρασκευή στην πλατεία Πέτρουλα & Ευαγγελιστρίας στο ΙΚΑ απέναντι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υπολογίζεται για τα μεσα Δεκεμβρίου .

Δείτε ΕΔΩ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την δεύτερη πεζογέφυρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Φωτογραφία αρχείου: aparaskevi-images.gr
Φωτογραφία αρχείου: aparaskevi-images.gr