Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών: Ανοίξανε και … τους περιμένουμε

Την Παρασκευή 1/6 ενημερωθήκαμε ως γονείς για το νέο ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών και για το πρόγραμμα της εκ περιτροπής φιλοξενίας των παιδιών μας που θα ίσχυε από Δευτέρα. Μια εβδομάδα λειτουργίας των παιδικών σταθμών, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας περί ανυπαρξίας ολοκληρωμένου σχεδίου εκ μέρους του νομικού προσώπου για το άνοιγμα των σταθμών- δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση και ενώ έχουμε ζητήσει συνάντηση, αυτή δεν έχει γίνει.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ:

  • ΤΡΟΦΕΙΑ: Απαιτούμε να γίνει η επιστροφή των χρημάτων στους γονείς που έχουν προπληρώσει, ΤΩΡΑ. Αρκετά με τις δικαιολογίες για τις οικονομικές υπηρεσίες και τον φόρτο εργασιών, αρκετά με τις δικαιολογίες για τις ελλείψεις προσωπικού λόγω αδειών, αρκετά με τη δικαιολογία να ανοίξουν οι παιδικοί να γίνει συμψηφισμός. Αντί η Διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ να πάρει ένα ουσιαστικό και αναγκαίο μέτρο βοήθειας και να πει ότι καταργούνται τα τροφεία, κωλυσιεργεί στο να επιστρέψει τα καταβληθέντα χρήματα στους γονείς.
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τις αναγκαίες άδειες ειδικού σκοπού στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Το ωράριο λειτουργίας είναι ακόμα «υπό διερεύνηση», καθώς υπάρχει η θέληση από τη Διοίκηση να επεκταθεί αλλά δεν ξέρουν ακόμα αν μπορεί να καλυφθεί. Το νέο ωράριο συνδυαστικά με την εκ περιτροπής φιλοξενία δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στους γονείς.
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Δεν πάρθηκε κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας των παιδιών και των εργαζομένων, πέραν των υποχρεωτικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση και απεντόμωση- μυοκτονία των σταθμών πριν την επαναλειτουργία τους και κάπου εκεί αρχίζει και σταματάει η πρόβλεψη εκ μέρους της Αρχής.
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: Τα παιχνίδια των εξωτερικών χώρων για τα οποία «γκρινιάζουμε» όπως μας λένε από το Δεκέμβριο, εξακολουθούν να μην έχουν φτάσει στους σταθμούς. Γνωρίζουμε τις αργόσυρτες διαδικασίες του Δημόσιου τομέα καθώς και τις δυσκολίες του lockdown(όλοι το βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε τις συνέπειες), αλλά 3 μήνες σχεδόν ήταν κλειστοί οι σταθμοί: ικανό διάστημα να γίνουν διαγωνισμοί, να παρθούν προσφορές, να γίνουν οι παραγγελίες. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να παίζουν σε εξωτερικό χώρο και να μην συνωστίζονται. Θέλουμε επίσης ως Σύλλογος Γονέων να επισημάνουμε την αδιαφορία του Δήμου σχετικά με τις Παιδικές Χαρές, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως επικίνδυνη, τώρα που οι χώροι αυτοί έχουν γεμίσει πάλι με παιδιά. Υπάρχουν Παιδικές Χαρές με εξοπλισμό που χρειάζεται άμεση συντήρηση. Το διάστημα που ήταν κλειστές ο Δήμος είχε όλο το χρόνο μπροστά του να κάνει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.
  • ΟΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: φτάσαμε Ιούνιο για να ξεκινήσει μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει από το Μάρτιο. Τα γραφειοκρατικά κωλύματα δεν μας αφορούν εμάς τους γονείς. Το να μην ξέρουμε (και άραγε πότε θα μάθουμε, πότε θα βγουν τα αποτελέσματα) το τι θα γίνει το Σεπτέμβριο ειδικά συνδυαστικά με τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι ξεκάθαρο πόσα προβλήματα δημιουργεί (ωράριο, συνθήκες κλπ).

Τέρμα πια οι αοριστολογίες και οι αναμονές! Καλούμε όλους τους γονείς να παρευρεθούν ΕΞΩ από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας τις αποστάσεις, την Παρασκευή 12/6 στις 19.00 που θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο των ΠΑΙΣΔΑΠ σχετικά με τους όρους φιλοξενίας, για να πάρουμε απαντήσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής