Έγκριση για τις προβολές έλαβε ο δημοτικός κινηματογράφος και η “Νίκη” έμεινε μόνη ξανά

Έλαβαν τελικά, κατά πλειοψηφία, την άδεια παραστάσεων – προβολών οι 40 παραστάσεις του δημοτικού κινηματογράφου στην συνεδρίαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου. Κατέστη πλέον αντιληπτό ότι για το φετινό καλοκαίρι οι πολίτες έχουν μόνο μια επιλογή για να απολαύσουν ταινίες ποιότητας του τελευταίου έτους. Και αυτή η επιλογή είναι η λειτουργία του σινεμά «Θανάσης Βέγγος» στον αύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, κ. Σπύρος Παπασπύρος, στις 40 παραστάσεις εντάσσονται  

  • η προβολή 28 ταινιών (2 προβολές ημερησίως το ίδιο έργο ώστε  να το παρακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι)
  • ορισμένες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης και
  • συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου

Τα καθίσματα που θα αναπτυχθούν θα κυμανθούν από 150 -200, όσο είναι το επιτρεπτό όριο για το χώρο.

Έπειτα από τις νεότερες οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση σχετικά με τους θερινούς κινηματογράφους θα μπορέσει να λειτουργήσει και το κυλικείο.

Όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για μια ακόμα φορά από την αντιπολίτευση κάθετα αρνητική υπήρξε μόνο η δημοτική ομάδα του κ. Σταθόπουλου. Το θέμα καταψηφίστηκε από τα παρόντα μέλη της «Νίκης», κ.κ. Σταθόπουλο, Γκόνη, Γκιόκα, Δημητρίου-Καβρουδάκη, Αϊδίνη και Παπαμιχαήλ.  

Θετικές, εκτός της συμπολίτευσης, ήταν οι δημοτικές παρατάξεις «Νέα Αρχή», «Αλλάζουμε» και «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ Παρούσα δήλωσε η κ. Αλεφαντή του «Φυσάει κόντρα».

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο κ. Μουστόγιαννης (ο οποίος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ) , οι κ.κ. Κοντοπούλου, Κονταξής, Μουχτούρη και Λογοθέτης.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τον κ. Γιάννη Μυλωνάκη για τον τρόπο λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο δε κ. Γιώργος Οικονόμου επέμενε να λάβει απάντηση για το ποια είναι τα σχέδια της Διοίκησης Ζορμπά για την μελλοντική λειτουργία του κινηματογράφου.

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας επισήμανε και ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης.

Φυσικά κάνω πως δεν άκουσα την πρόταση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου -γιατρού στο επάγγελμα (!) – να βάλουμε λίγο συρματόπλεγμα στο πάρκο Σταύρος Κώτσης και να λειτουργήσει εκεί ο θερινός κινηματογράφος ….