Διαγραμμίσεις σε κομβικές διαβάσεις πεζών πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας για την προστασία της ζωής των πολιτών είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπου απαιτούνται»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες εργασίες διαγράμμισης σε διαβάζεις πεζών, σε κρίσιμες οδικές αρτηρίες της Αττικής, με στόχο να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας των πολιτών – χρηστών του οδικού δικτύου.

Τα έργα εκτελέστηκαν, υπό το συντονισμό της αρμόδιας εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ε. Κοσμίδη, το διάστημα από την Πέμπτη 5 Ιουνίου έως και την νύχτα της περασμένης Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος (ημέρες αργίας για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακής συμφόρησης).

Στον προγραμματισμό της Περιφέρειας είναι η συνέχιση των έργων αυτών και σε άλλους κρίσιμους κόμβους διέλευσης πεζών της Περιφέρειας Αττικής για την βέλτιστη και ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών.

Ειδικότερα οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στους παρακάτω κόμβους:

  • Λ. Μεσογείων – στην Εθνική Άμυνα
  • Λ. Μεσογείων – Κατεχάκη
  • Οδός Σταδίου – Οδός Αιόλου (Δ. Αθηναίων)
  • Οδός Σταδίου – Οδός Δραγατσανίου (Δ. Αθηναίων)
  • Λ. Ποσειδώνος  και  οδός Δημ. Αγγέλου Μεταξά (Δ. Γλυφάδας – Βούλας)
  • Λ. Ποσειδώνος  και  οδός Σάκη Καράγιωργα (Δ. Γλυφάδας – Βούλας)
  • Λ. Κων/νου Καραμανλή  και  Λ. Βασιλέως Παύλου (Δ. Βούλας)

Με αφορμή τις εργασίες που εκτελέστηκαν ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας για την προστασία της ζωής των πολιτών είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση με στοχευμένες παρεμβάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τις απαιτούμενες εργασίες διαγραμμίσεων σε διαβάσεις πεζών σε κρίσιμες οδικές αρτηρίες και θα συνεχίσουμε με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας. Ζητούμενό μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».