Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στη Γενική Συνέλευση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και την αύξηση των αντισταθμιστικών τελών που πρόσφατα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον Δήμο Σαρωνικού, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Μπούτσης.

Στη διάρκεια της συνέλευσης όλοι οι δήμαρχοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση του ΕΔΣΝΑ και έμειναν σταθεροί στη θέση τους ότι οι δήμοι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει ειδικά μετά την υγειονομική κρίση (covid 19), δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν επιπλέον και με τη συγκεκριμένη αύξηση.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική εξαιτίας του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων και κυρίως των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων – ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο – που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των απορριμμάτων. Ο κ. Φιλίππου ζήτησε τη στήριξη των αρμοδίων σε υποδομές και εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οι δήμοι την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Αττική. Παράλληλα, πρότεινε στον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο τη διοργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των δήμων της Ανατολικής Αττικής ώστε να εξεταστεί το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να δρομολογηθούν λύσεις.