Σε κλίμα αλληλοεκτίμησης η λύση συνεργασίας του Θανάση Μπαλάσκα με την παράταξη Ζορμπά

Με μηνύματα αβρότητας εκατέρωθεν, που δείχνουν αμοιβαία εκτίμηση, έλυσαν τη συνεργασία τους ο Θανάσης Μπαλάσκας και η δημοτική παράταξη “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”. Όπως ενημέρωσε διαδικτυακά ο κ. Μπαλάσκας πριν ένα μήνα υπέβαλε την παραίτησή του από την παράταξη γιατί όπως αναγράφει “δεν μπόρεσα να συμβιβαστώ με τον βασανιστικά αργό ρυθμό παραγωγής έργου στην περιοχή ευθύνης μου (ηλεκτρονική διακυβέρνηση)” και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Ζορμπά.

Κατόπιν αυτού ακολούθησε ευχαριστήριο μήνυμα του ίδιου του κ. Ζορμπά.

Ακολούθως δημοσιεύονται και τα δύο κείμενα.

******

Αθανάσιος Μπαλάσκας:

Μετά από τα δεκάδες μηνύματα που έλαβα την τελευταία βδομάδα απαντώ.
*******************************************************
Στο σχολείο καθημερινά τονίζω στους μαθητές και στις μαθήτριές μου την ανάγκη να μην το βάζουν κάτω όταν έρχονται οι δυσκολίες. Μοναδική προϋπόθεση είναι να διατηρούν την αξιοπρέπειά τους δίνοντας έντιμες μάχες. Με αυτό το σκεπτικό προσπάθησα και εγώ να πορευτώ στα κοινά τον τελευταίο χρόνο. Άλλωστε η ευθύνη απέναντι στους 446 που «το τόλμησαν» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν μεγάλη. Δεν αρνήθηκα ποτέ να βοηθήσω τον οποιοδήποτε μου το ζήτησε. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμβιβαστώ με τον βασανιστικά αργό ρυθμό παραγωγής έργου στην περιοχή ευθύνης μου (ηλεκτρονική διακυβέρνηση). Προκειμένου να διαφυλάξω τόσο το επιστημονικό μου κύρος το οποίο θίγονταν χωρίς δική μου υπαιτιότητα, όσο και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες και κυρίως τους νέους που με τίμησαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, υπέβαλα εδώ και ένα μήνα την παραίτησή μου στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής από όλες τις «θέσεις» που κατείχα (άμισθος σύμβουλος Δημάρχου, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου»).

Ευχαριστώ τον κ. Ζορμπά για την ευκαιρία που μου έδωσε να προσφέρω με τις μικρές δυνάμεις μου στα κοινά της πόλης για αυτό το χρονικό διάστημα. Εύχομαι από καρδιάς να υλοποιηθούν όλα όσα αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή – η πόλη μας».

Υπενθυμίζω τα λόγια του μεγάλου επιστήμονα φυσικού Σταμάτη Κριμιζή όταν ρωτήθηκε για τους λόγους παραίτησης του από την Προεδρία του ΕΛΔΟ μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής.
«Έχω χρέος απέναντι στους πολίτες. Αυτό το χρέος με ώθησε να στρατευτώ, το ίδιο χρέος με οδήγησε σε παραίτηση».

Συνεχίζω με τους δικούς μου ρυθμούς εκεί που θεωρώ ότι πιάνει τόπο.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι αποκυήματα της φαντασίας και υπήρξαν η αφορμή για αυτήν την ανάρτηση.

****

ΘΑΝΑΣΗ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση Μπαλάσκα, ένα ξεχωριστό και πολύ αξιόλογο στέλεχος της παράταξής μας  και μέχρι πρότινος  άμισθο Ειδικό  Σύμβουλό μου σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με τον Θανάση συμπορευθήκαμε τα τελευταία χρόνια, προεκλογικά και μετεκλογικά, όπου διαπίστωσα τις σπάνιες ικανότητές του και το ήθος του. Ό,τι σε θέματα της αρμοδιότητας του επιτεύχθηκε τους 9 αυτούς μήνες, που κατά την άποψή μου είναι πολύ ανάλογα με τον χρόνο και τις επικρατούσες συνθήκες, αποτελεί δικές του εισηγήσεις και πόνημα. Μένουν βέβαια και πολλά ακόμη να γίνουν, στα οποία η συμβολή του θα ήταν πολύτιμη.

Λυπάμαι που αποχωρεί από την ενασχόληση με τα Κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι απώλεια για την πόλη μας και την παράταξή μας.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο εκπαιδευτικό του έργο. Θανάση σ΄ευχαριστώ για όλα.

Βασίλης Ζορμπάς
Ιατρός Πνευμονολόγος-Διευθυντής ΠΕΔΥ
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής