Πανηγυρικός Εσπερινός και εορταστική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Την ιερά μνήμη του Αγίου και Μεγαλομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού πανηγύρισε απόψε ο ομώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στο πολιτιστικό πάρκο “Σταύρος Κώτσης”, εν όψει της αυριανής εορτής του Αγίου. Προηγήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου.

Η σημαντική διαφορά του φετινού εορτασμού είναι ότι πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της πανδημίας. Εξαιτίας αυτού οι πιστοί που προσήλθαν τήρησαν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και παρέμειναν ως επί το πλείστον στον προαύλιο χώρο του ναού. Μεταξύ των πιστών ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σπύρος Παπασπύρος και η Οργανωτική Γραμματέας της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» κ. Νικολέττα Μπελεχρή – Κυριάκου.

Τον Ιερό Ναό μπορούν να επισκεφτούν οι πιστοί και αύριο ανήμερα της εορτής του Αγίου των γραμμάτων. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός υπήρξε ο φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.