Η ευκαιρία που χάσαμε … για λίγες ώρες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πρωταθλήτρια Ελλάδος χρίστηκε η 17χρονη αθλήτρια του τένις, Σαπφώ Σακελλαρίδη,  μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στο Πρωτάθλημα Γυναικών 2020.

Η Σαπφώ έμαθε να παίζει τένις από την ηλικία των 7 χρόνων στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ). Με το σήμα του Ομίλου κατέκτησε το Πρωτάθλημα το 2013 στις κατηγορίες μικτά 12 ετών και διπλά κοριτσιών κάτω των 12. Το 2014 ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα junior κάτω των 12 και φιναλίστ στα διπλά στο ίδιο Τουρνουά. Η ανοδική της πορεία είχε ήδη διαγραφεί με αποτέλεσμα τη νίκη της Κυριακής που εκτός απροόπτου (πανδημία) θα την οδηγήσει σε διεθνείς αγώνες και στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Πράγας.

Τι είχαμε τι χάσαμε

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ τα προηγούμενα πρωταθλήματα η Σαπφώ τα κέρδισε με το σήμα του ΟΑΑΠ, στο τελευταίο συμμετείχε με σωματείο του Παπάγου, αφού εδώ και δυόμιση χρόνια ανήκει εκεί.

Είχαμε μέσα στα χέρια μας μία πρωταθλήτρια με λαμπρό μέλλον και τη χάσαμε ….

Αιτία της μεταγραφής ήταν η έλλειψη ωρών προπόνησης στην Αγία Παρασκευή. Αυτό γιατί οι ώρες που δόθηκαν στον ΟΑΑΠ προς χρήση των γηπέδων δεν επαρκούσαν. Σαφώς η νεαρή αθλήτρια δεν μπορούσε να περιμένει πότε ο Δήμος θα πάρει στα σοβαρά τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Τι θα μπορούσαμε να έχουμε

Με λίγες ώρες προπόνησης περισσότερες μπορούσαμε τώρα να έχουμε γιορτή στην πόλη, όπως συνέβη με τους πρωταθλητές στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σάλας. Να νοιώσουμε υπερήφανοι για την αθλήτρια και για την πόλη μας που βγάζει τέτοιους αθλητές, αγωνιστές και ακαταμάχητους. Να φιγουράρουμε στον πανελλαδικό Τύπο και να ανέβει ο αθλητισμός της Αγίας Παρασκευής ένα ακόμη σκαλοπάτι. Να μη νιώθουμε ότι μας έκλεψαν τη χαρά.

Και όλα αυτά με λίγες ώρες προπόνηση παραπάνω…

Με λίγους αθλητικούς χώρους παραπάνω…

Με γήπεδα τένις που να επαρκούν για σωματειακό και μη αθλητισμό …

Μήπως έφτασε η ώρα ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ για να ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ;