Σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους οι θρασύτατες και κυνικότατες δηλώσεις του παχυλότατα αμειβόμενου οικονομικού Συμβούλου της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα εκείνης της επαίσχυντης «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους».

         Στα Τάρταρα λοιπόν οι ηλικιωμένοι, στον Καιάδα!

         Θα έπρεπε ο κύριος Σύμβουλος να γνωρίζει ότι οι ηλικιωμένοι είχαν καταβάλλει για 30 και 40 χρόνια εισφορές ώστε να δικαιούνται σαν απόμαχοι συντάξεις αξιοπρεπούς διαβίωσης.

         Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, λεηλατήθηκαν κυριολεκτικά όχι μόνο από τις μεγάλες περικοπές και την κατάργηση δώρων και επιδομάτων, αλλά και από τη σκληρή, ανάλγητη και ληστρική υπερφορολόγηση που επιεικά υπολογίζεται σε πάνω από 100 δις ευρώ μέχρι σήμερα.

         Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το 2012 με το κούρεμα εξαέρωσαν – απεγύμνωσαν τα εύρωστα ασφαλιστικά μας ταμεία μηδενίζοντας τα αποθεματικά τους.

         Θα έπρεπε να γνωρίζει ακόμη και το σπουδαιότερο, ότι οι συνταξιούχοι υποκαθιστώντας το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, συντηρούν και προστατεύουν με την πετσοκομμένη τους σύνταξη τα με υπαιτιότητα της Πολιτείας άνεργα παιδιά και εγγόνια, συγκρατώντας έτσι σταθερά, κοινωνικά τον υπέροχο ιστό της οικογένειας ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση και πανδημία.

         Και τέλος θα πρέπει ο κύριος Σύμβουλος να γνωρίζει ότι οι συνταξιούχοι παρά την ηλικία και παρά τις ασθένειες δεν διστάζουν να διεκδικήσουν με αγώνες τα συνταξιουχικά τους δικαιώματα, αυτά τα ελάχιστα που οι άδικες πολιτικές έχουν αφήσει, όταν κάποιος τολμήσει να τους τα αφαιρέσει. Και κατ’ επανάληψη το έχουν αποδείξει.

         Ας το έχει υπόψη του ο κύριος Σύμβουλος και η Κυβέρνηση.

         Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη και υποχρέωση των Συμβούλων και της Κυβέρνησης γενικότερα, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νεολαία μας η οποία με αξιοπρέπεια θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ανθρώπινης ζωής και όχι να καταφεύγει στο συνταξιούχο παππού-γιαγιά για προστασία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο