KONTOS CONCREATE ATE: Η αξιοπιστία στην υλοποίηση έργων

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ξεπερνώντας και το τελευταίο (ελπίζουμε) εμπόδιο, αυτό της ΕΥΔΑΠ, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους στην Αγία Παρασκευή, μετά από έντονες και αποτελεσματικές ενέργειες της δημοτικής Αρχής Ζορμπά, παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς οδικούς ιστούς της πόλης που βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πεζών, δημιουργώντας φθορές στα διερχόμενα οχήματα και δίνοντας μια απωθητική εικόνα.

Το έργο «Ανάπλαση Αιγαίου Πελάγους»  αφορά στο τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους από τη Λ. Μεσογείων προς και έως την οδό Ελβετίας μήκους 1,15 km και περιλαμβάνει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα με την ταυτόχρονη αστική αναζωογόνηση, λόγω των χρησιμοποιούμενων βιοκλιματικών υλικών. Ο αρχικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στο 1.300.000,00 € και το τελικό ποσό της Εργολαβικής Σύμβασης στις 570.193,13 €, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 25 Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του Παναγιώτη Κοντού, πρόεδρου και νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΚΟΝΤΟΣ ΚΟΝΚΡΙΕΪΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «KONTOS CONCREATE ATE».

Ποια είναι η KONTOS CONCREATE ΑΤΕ (KONCREATE)

Είναι μία σύγχρονη κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Διόνυσο Αττικής, που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Ο κύριος τομέας ειδίκευσης της εταιρείας είναι οι αποκαταστάσεις ιστορικών μνημείων και διατηρητέων κτιρίων καθώς και οι βιοκλιματικές αναπλάσεις αστικών περιοχών, έχοντας ένα βαρυσήμαντο χαρτοφυλάκιο περατωμένων έργων σύνθετης τεχνογνωσίας, όπως μουσεία, θέατρα, ξενοδοχεία, έργα υποδομής (αναπλάσεις πλατειών, οδοποιίες, υδραυλικά έργα).

Ενδεικτικά έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία είναι: Η αναπαλαίωση της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών, η αποκατάσταση του Μνημείου Αγ.Φιλοθέης στην Πλάκα, του Πύργου Πλαπούτα στη Γορτυνία και του Μουσείου του οχυρού συγκροτήματος των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην Παλιά Καρδαμύλη, το δημοτικό κινηματοθέατρο στην Αγ.Βαρβάρα, κ.α.. Επίσης όσον αφορά τον αστικό ιστό έχει υλοποιήσει μεταξύ άλλων: το Νέο βιοκλιματικό πάρκο Χωράφα (Δήμος Περιστερίου), Αποκαταστάσεις & βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Οδικό δίκτυο- ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Πράσινη ζωή στην πόλη Αγ. Βαρβάρα, τον Άξονα δυτικής Αθήνας (Α’ ΦΑΣΗ), Αστικό τμήμα Ιεράς Οδού, καθώς και αναπλάσεις πλατειών στο στην Κηφισιά, στα Μελίσσια, στην Αγ.Βαρβάρα στη Λιβαδειά κ.α.(αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ).

Η  εταιρεία θεμελιώνει την στρατηγική της σε τρεις πυλώνες ανάπτυξης: Ποιότητα – Καινοτομία – Αξιοπιστία. Μέσω του λεπτομερούς σχεδιασμού των έργων και της εκπόνησης μελετών εφαρμογής καθώς και της ολιστικής προσέγγισης που επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των έργων σε πραγματικό χρόνο η εταιρεία κατάφερε να μειώσει αισθητά το κόστος κατασκευής επενδύοντας σε διαχειριστικά εργαλεία που διευκολύνουν και απλουστεύουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έντεχνη και εμπρόθεσμη περαίωση ενός σύνθετου κατασκευαστικού έργου.

Επιπρόσθετα, η KONCREATE έχει δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την κατασκευή και εκμετάλλευση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων 200kW συνολικά στην περιοχή του Διαβολιτσίου Μεσσηνίας.

Λόγω της αξιοπιστίας της στην κατασκευή και αποπεράτωση δημοσίων έργων οδηγήθηκε στην ανάληψη αποπεράτωσης της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Παρασκευής, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τον προηγούμενο ανάδοχο.

Και τα δύο έργα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής εξελίσσονται ομαλά και βαίνουν προς ολοκλήρωση με ταχείς ρυθμούς. Η περαίωση των έργων αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από το αρχικά εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λόγω της εξασφάλισης της επικάλυψης των διαδοχικών εργασιών και της πληθώρας των συνεργείων που απασχολούνται καθημερινά στο έργο.