Εστίαση: Απειλούν με lockdown από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι καταστηματάρχες -Τα αιτήματά τους

Καταστηματα

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ανακοινώνει γενικό Lockdown από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στα καταστήματα εστίασης αντιδρώντας όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του στη «στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου της εστίασης»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εστίαση “είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, γίνεται λόγος για τις ΚΥΑ που… “άλλαζαν τη ζωή μας αλλά και τα φώτα μας, γι’ αυτό αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση”.

Μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου είναι η απαλλαγή των επιχειρήσεων του έτους 2020 από Δημοτικά τέλη, Δημοτικό Φόρο, τέλη κοινόχρηστων χώρων κ.α. Όπως επίσης ελευθερία για τον χώρο των εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων πέραν των γραμμών που όριζαν οι δήμοι μέχρι σήμερα, η μείωση των ενοικίων εστίασης στο ίδιο ποσοστό που θα μειωθεί το δικαίωμα χρήσης του χώρου, η μείωση του ΦΠΑ σε 6% σε φαγητό και καφέ, η κατάργηση προκαταβολής φόρου στο 100%, αλλά και η θέσπιση ειδικού ταμείου “ανεργίας – αποζημίωσης” για τους επαγγελματίες που θα βάλουν οριστικό λουκέτο στις επιχειρήσεις τους εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και για εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Επιφυλάσσονται δε για γενικό επαναλαμβανόμενο lockdown του κλάδου εφόσον χρειαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΚΕΔΙ:

“To Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ “ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.” χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους στον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, τους Προέδρους και τα μέλη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων Εστίασης και Διασκέδασης όλης της Χώρας, τους εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, τους προμηθευτές, τους καταναλωτές-πελάτες μας, τους Προέδρους και τα μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων, προμηθευτών και καταναλωτών όλης της χώρας.

Προσπαθήσαμε πολύ όλο το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την κυβέρνηση, θέτοντας προς συζήτηση οργανωμένες προτάσεις και ένα πλήρως μελετημένο σχέδιο δράσης που θα προστάτευε τον κλάδο, προβλέποντας την καταστροφή που ερχόταν κατά πάνω μας