Ντροπή και θλίψη – Ασυνείδητοι βανδάλισαν το 1ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Εικόνες που προκαλούν θυμό, αλλά και θλίψη αναρτήθηκαν στην σελίδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής και παρουσιάζουν καταστροφές σε αίθουσα και βιβλία διαλυμένα στο πάτωμα. Σπασμένα θρανία, κλιματιστικά κατεστραμμένα, η έδρα αναποδογυρισμένη είναι εικόνες που δεν ταιριάζουν σε σχολικό κτίριο και τις ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ.

Κάποιοι θεώρησαν μαγκιά να προβούν σε αυτές τις ενέργειες. Οφείλουμε όλοι μας να αποκηρύξουμε τέτοια περιστατικά και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την μη επανάληψή τους. Τέτοια φαινόμενα αποδεικνύουν ότι η παιδεία μας κάπου πάσχει. Απαιτείται αναδιοργάνωση από το σπίτι και την οικογένεια αρχικά και στη συνέχεια στις σχολικές μονάδες. Πρώτα οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι σωστοί άνθρωποι και μετά να προχωρήσουμε στα μαθηματικά, την ιστορία, τη γεωγραφία και όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.

Κύριο και επιτακτικό μέτρο αντιμετώπισης η φύλαξη των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα του 1ου ΓΕ.Λ. λόγω της τοποθεσίας του.

Με ανάρτησή τους η Διοίκηση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταδικάζουν το συμβάν και ενημερώνουν πως προέβησαν μηνυτήρια αναφορά. Ευχής έργο θα είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς που έγιναν στο σχολείο μας το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα χθες το βράδυ όπου άγνωστοι εισέβαλαν σε σχολική αίθουσα και κατέστρεψαν με μίσος υποδομές και υλικό του σχολείου (κλιματιστικό, γραφείο, θρανία, βιβλία που θα μοιράζονταν τη Δευτέρα στους μαθητές και στις μαθήτριές μας). Ακόμα και ο στοιχειώδης σεβασμός πλέον έχει εξαλειφθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να ορθώσουμε όλοι το ανάστημά μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Ο Διευθυντής του σχολείου υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων και κινήθηκε η ποινική διαδικασία όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Θέτουμε εκ νέου μετ’ επιτάσεως το θέμα της φύλαξης των σχολικών μας εγκαταστάσεων. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”.