Ο Σύλλογος “Κοντοπεύκου” διαφωνεί κάθετα για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου μέσα στον ιστό της πόλης

Χθες, ημέρα Τρίτη,8 Σεπτέμβρη, στη αίθουσα  συμβουλίου του Δήμου, πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη, των Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου- Παραδείσου- Πευκιών, για το σοβαρό και αιφνιδιαστικό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου.Τα οχήματα ανέρχονται σε  50. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, καλαθοφόρα, πλυστικό, φορτηγά μεγάλα και αγροτικά, βαν, επιβατικά και δίκυκλα. Σε αυτά προγραμματίζονται να  προστεθούν 23 οχήματα για τις αυξημένες ανάγκες.

Όλα αυτά σε ένα χώρο δίπλα ακριβώς στα σπίτια συμπολιτών μας, σε μια αμιγώς οικιστική περιοχή και ήδη περιβαλλοντικά βεβαρυμμένη, από την συνύπαρξη λειτουργίας της Αττικής Οδού και του Μερτό.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων: ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο κ. Γιώργος Οικονόμου και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης. Εκπροσωπήθηκε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” δια του Λεωνίδα Ριτζάκη και η παράταξη “Φυσάει κόντρα ” δια του Χρήστου Βαλλιάνου.Με ηλεκτρονικό μήνυμα, λόγω κωλύματος φυσικής παρουσίας, τοποθετήθηκε υπέρ των  θέσεων του Συλλόγου ο Αλέξ. Μουστόγιαννης.Η σύσκεψη προγραμματίστηκε μια μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 9 Σεπτέμβρη, που θα συζητηθεί για ψήφιση το εν λόγω θέμα. Υπήρξε μια παραγωγική συζήτηση, στην όποια αναδείχτηκαν πολλές πτυχές του θέματος, που άπτονται της νομιμότητας χρήσης, της  ηθικής και  περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της  υγειονομικής ασφάλειας καθώς της οικογενειακής και ατομικής ηρεμίας, ως προς την ηχορύπανση της ειδικής δραστηριότητας των απορριμματοφόρων σε ώρες κοινής ησυχίας. 

Μετά την στοιχειοθέτηση των λόγων απόρριψης της  τοποθέτησης του Δημάρχου, για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου στο συγκεκριμένο χώρο, αναπτύχθηκε ευρείς διάλογοςεύρεσης εναλλακτικών  λύσεων, για το χρόνιο και ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό προβλήματα της πόλης μας, που ακουμπά πολλές δεκαετίες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, να συγκαλέσει ευρεία διαπαραταξιακή επιτροπή μαζί με  τεχνικούς Συμβούλους, για να διαμορφωθεί  μια εναλλακτική πρόταση που θα πρέπει να διεκδικηθεί από την πολιτεία.