Αντί να απολογούνται κατηγορούν και βρίζουν

Οι υπεύθυνοι της τριτοκοσμικής κατάστασης στο αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου φέρουν ευθύνη για αδικήματα βαριάς παραβατικότητας, επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αυθαιρέτων κατασκευών, συνθηκών υγειονομικής βόμβας για τους εργαζόμενους και τους δημότες, αυτοί που επιχείρησαν να μεταφέρουν αυτή την χαώδη κατάσταση στην γειτονιά του Κοντοπεύκου, επικρίνουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν επέτρεψαν αυτή την ανομία και ψεύδονται ότι δήθεν δεν είχαμε προτάσεις.

Ας κάνουν όμως τον κόπο να ρωτήσουν τον Σύλλογο του Κοντοπεύκου  για να διαπιστώσουν ότι και συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξαν από όλες σχεδόν τις παρατάξεις και γόνιμος, παραγωγικός διάλογος έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα συνεννόησης. Είναι προφανές επομένως ποιος δυναμιτίζει το κλίμα και ποιος αρνείται τον διάλογο.   Ας τολμήσουν να κάνουν διαπαραταξιακή συνάντηση με τήρηση πρακτικών.

Ο Δήμαρχος ευρισκόμενος σε συνεχή περιδίνηση και σε πολιτικό αδιέξοδο, αλλάζει απόψεις που ακυρώνουν τον ίδιο και τις αρχικές του επιλογές και αποδεικνύουν ότι δεν έχει την στοιχειώδη επάρκεια να λύσει προβλήματα.

Μέχρι προχθές, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα υποστήριζαν ότι το Κοντόπευκο ήταν η μοναδική λύση για το αμαξοστάσιο και απέρριπταν την Λαυρίου για νομικούς και άλλους  λόγους. Τώρα   χωρίς ίχνος  αυτοκριτικής, αντιγράφοντας προτάσεις και θέσειςμας, ανακάλυψαν όψιμα ότι μπορεί να γίνει στην Λαυρίου!!! . Ας σταθεροποιηθούν σε κάτι και ας το αποτυπώσουν σε μία γραπτή εισήγηση.Όχι άλλες εισηγήσεις του «ποδαριού» και προφορικές αλλαγές. Είναι τα ίδια στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ενώ «απέλυαν» παράτυπα τους εργαζομένους του προγράμματος ΕΣΠΑ των ΠΑΙΣΔΑΠ προσπαθούν να μας πείσουνξεδιάντροπα εκ των υστέρων ότι το έκαναν για το «καλό τους» και τελικά αυτοί έλυσαν το πρόβλημα!!!. Ευτυχώς που υπάρχουν τα γραπτά κείμενα.

          Μάταια προσπαθούν κάποιοι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι και άλλα γραφικά φερέφωνα,πολιτικοίγυρολόγοι, ικέτες της εξουσίας για μια  καρέκλα, να κάνουν το μαύρο άσπρο, ειδικά αυτοί που εξειδικεύονται στην «μαύρη» προπαγάνδα. Ελεεινοί ψεύτες, χαμηλού επιπέδουπου δεν τοποθετούνται ποτέ επί της ουσίας αλλά ειδικεύονται στη λάσπη και στον χλευασμό των αντιπάλων. Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό τους.Οι δημότες όμως διαβάζουν, βλέπουν και κρίνουν. Δεν είναι αφελείς.

Ερωτούμε ευθέως τον Δήμαρχο και απαιτούμε απαντήσεις:

  • Γιατί απεμπολεί την δικαιοδοσία του Δήμου σ αυτή την εκτός σχεδίου περιοχή του Σταυρού δυτικά της Λαυρίου;
  • Γιατί δεν πραγματοποιεί αποκομιδή απορριμμάτων στην περιοχή αυτή;
  • Γιατί   δεν εισπράττει καν τα  δημοτικά τέλη ως οφείλει;
  • Γιατί  ενώ όπως γίνεται αντιληπτό έχει εκχωρήσει παράτυπα την αρμοδιότητα στον Δήμο Παιανίας, θεωρεί ότι έχει αρμοδιότητα μόνο για την  υποβολή πρότασης τοπικού χωρικού σχεδίου;
  • Γιατί αυτή η πρεμούρα να εντάξει περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος για τον Δήμο στο σχέδιο πόλης ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη, πριν λύσει το κεφαλαιώδες πρόβλημα του αμαξοστασίου;
  • Γιατί δεν προώθησε διαδικασίες  απαλλοτρίωσης του χώρου;
  • Γιατί δεν έκανε τίποτε για το ζήτημα του αμαξοστασίου ένα χρόνο τώρα, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας από τον Σεπτέμβριο του 2019 στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ υπήρχε διαθέσιμο αποθεματικό ανταποδοτικών τελών και εγγραφή ποσού στον προϋπολογισμό;

Η Δημοτική Αρχή δέσμια προφανώς οικονομικών συμφερόντων έχει ρίξει το βάρος στις απευθείας αναθέσεις και όχι στα σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και στην εξυπηρέτηση του δημότη. Υποβαθμίζει συνεχώς τον  θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοώντας ότι είναι μειοψηφία και χρειάζεται συναίνεση για να πάρει αποφάσεις.

Διαβεβαιώνουμε τους δημότες ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του θεσμικού μας ρόλου ελέγχοντας την Δημοτική Αρχή,  αναδεικνύοντας όλα τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση και με προτάσεις θα συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων.

Γραφείο Τύπου Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή