Νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για το Δήμο ύψους 165.000€

Μια ακόμη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο κέρδισε σήμερα η δημοτική Αρχή Ζορμπά για την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου το έργο της ανάπλασης από την οδό Ελβετίας προς και έως την οδό Γραβιάς εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα* για ποσό ύψους 164.696,58€.

Αυτό σημαίνει ότι και το πάνω τμήμα της οδού θα αναπλασθεί και μάλιστα όχι με χρήματα των δημοτών. Είναι η δεύτερη επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα μετά τα 383.675,42 € από το ίδιο ταμείο για την ανάπλαση της οδού Γιαβάση.

Αντιλαμβανόμενοι την έλλειψη πόρων που έχει ο δήμος και τις χαμηλές δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης, τα στελέχη της διοίκησης αναζητούν εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης με επιτυχή αποτελέσματα.

* Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση», σε συνέχεια της αριθμ. πρωτ. 7035/02-12-2019 και κωδικό «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-2019» Πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου.