Αδύνατη η εξυπηρέτησή για άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας επειδή δεν λειτουργεί το on line πληροφοριακό σύστημα

Μη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας (Glink) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Γ. Πατούλης: «Επιβάλλεται ο άμεσος εκσυγχρονισμός του συστήματος από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι πολίτες»

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους συναλλασσόμενους, με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, πολίτες, ότι δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτησή τους για αιτήματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας, δεδομένου ότι από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 δεν λειτουργεί το on line πληροφοριακό σύστημα καταχωρήσεων αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας (Glink) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λόγω σοβαρής βλάβης. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών, που είναι στην αρμοδιότητά του η λειτουργία του συστήματος, για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πατούλης με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό μηχανογραφικό σύστημα, ενώ με αφορμή ανάλογη βλάβη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον υπ. Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή.

Στην επιστολή υπογράμμιζε πως η αύξηση των περιστατικών βλαβών στο σύστημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει για άλλη μία φορά την επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο αυτό μηχανογραφικό σύστημα και επεσήμαινε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ταυτόχρονα ένα αδιάβλητο και αποτελεσματικό τρόπο εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. 

Σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών, αλλά δυστυχώς δεν είναι στην αρμοδιότητά μας η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε για άλλη μία φορά. Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα.

Δυστυχώς αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η επιτακτική ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το απαρχαιωμένο μηχανογραφικό σύστημα και να γίνει πιο αξιόπιστο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, την διαλειτουργικότητα».