Βασίλης Ζορμπάς: Παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Για παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας, μίλησε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Παγκόσμια ημέρα για την Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Ζορμπάς τόνισε πως «η δικαιοσύνη σήμερα στάθηκε στο ύψος της, δεν περιμέναμε και κάτι άλλο βεβαίως, καταδικάστηκε απερίφραστα ο φασισμός-ναζισμός».

Παράλληλα πρότεινε, τελειώνοντας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να σχηματιστεί ένα ψήφισμα, που θα πρέπει να είναι και ομόφωνο (όπερ και εγένετο με βάση το προτεινόμενο ψήφισμα από τον κ. Γκιζιώτη). Είναι εύκολο, είπε, να γίνει μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, γιατί αυτό ήταν το μείζον, ήταν διακαής επιθυμία του ελληνικού λαού. Μέσω του ψηφίσματος να συγχαρούμε την δικαιοσύνη και να εκφράσουμε την ανακούφισή μας, ότι εξαφανίζεται το αυγό του φιδιού.

Υπενθύμισε δε, ότι ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη δίωξη της Χρυσής Αυγής και φτάσαμε σήμερα εδώ, μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ώστε οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στις φυλακές.