ΑΣΑΠ: Εγγραφή στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) για το τμήμα Ποδηλασίας

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου κοινοποιήθηκε στο Σωματείο μας, η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, να εγκρίνει την αίτηση εγγραφής μας και πλέον το τμήμα ποδηλασίας μας που απαρτίζεται από 12 αθλητές στις κατηγορίες Masters θα μπορεί από την καινούρια χρονιά να συμμετέχει σε πανελλήνιους αγώνες της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα η ομάδα ερασιτεχνών ποδηλατών του Σωματείου μας SantaCyclingTeam αριθμεί πλέον περισσότερους από 40 αθλούμενους ποδηλάτες, και οργανώνονται προπονήσεις ανάλογα με τη δυναμικότητα του κάθε αθλούμενου.

Brevet Αττικής 2020 – 200km

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου συμμετείχαν δυο αθλητές του τμήματος ποδηλασίας του Σωματείου μας στα 200km του 9ου Brevet της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) στην Αττική.

Το Brevet Αττικής, μεταξύ άλλων, διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Π.Ε.Π.Α. το 2012 παράλληλα με την Ευρωπαϊκή “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”. Από τότε πραγματοποιείται  ετησίως προσελκύοντας εκατοντάδες αθλητές στοχεύοντας να φέρει νέους ποδηλάτες κοντά στην ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα.

Οι αθλητές μας Χρήστος Μαυρίδης και Ιωάννης Καλέμος τερμάτισαν επιτυχώς με χρόνο διαδρομής 7:47 εκπροσωπώντας επάξια την ποδηλατική ομάδα του ΑΣΑΠ.

Brevet “Λίμνη Δόξα» 2020 – 300km

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου συμμετείχε ο randonneur (ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων) Χρήστος Μαυρίδης του τμήματος ποδηλασίας του Σωματείου μας στα 300km του 4ου Brevet της Λέσχης Ποδηλατών Μεγάλων Αποστάσεων – GreekRandonneurs με εκκίνηση την Ελευσίνα προς την τεχνητή Λίμνη Δόξα στην Πελοπόννησο.

Εκεί, στο νοτιότερο μέρος του όρους Χελμός, σε υψόμετρο 900μ, πλάι στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας, και με βάση τα νερά του χειμάρρου Δόξα, γεννήθηκε με τεχνητό τρόπο η ομώνυμη λίμνη, ηλικίας μόλις 30 ετών.

Στον αγώνα των 300 km και 3500m θετικών υψομετρικών, ο ποδηλάτης μας Χρήστος Μαυρίδης τερμάτισε σε 12:07:30 παρά τα μηχανικά προβλήματα που συνάντησε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στον ποδηλάτη μας που το προηγούμενο Σάββατο είχε ολοκληρώσει το Brevet Αττικής 200km.

Προπόνηση Αρχαρίων Ερασιτεχνών Ποδηλατών – SantaCyclingTeam

Κάθε Σάββατο πρωί έχει καθιερωθεί η μεγάλη βόλτα των αρχαρίων της ομάδας, οι οποίοι επισκέπτονται διαφορετικά σημεία της Αττικής κάθε εβδομάδα.

Το σημείο εκκίνησης των προπονήσεων αυτών είναι ο Σταυρός Αγίας Παρασκευής και διανύοντας μια απόσταση περίπου 60 χλμ σε 3 ώρες καθαρή ποδηλασία επισκεπτόμαστε διάφορα σημεία της Αττικής.

Κάθε Σάββατο μια καινούρια βόλτα – Κάθε Σάββατο μια καινούρια εμπειρία.

Σας περιμένουμε το επόμενο Σάββατο στις 8:00 στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

#santacyclingteam#santa_athletic_club#cycling#training