Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής στο πλευρό των εργαζομένων στην Καθαριότητα

Μία ακόμη κυβέρνηση φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Δεν επιτρέπει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την καθαριότητα. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση. Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου  οδηγεί σε ανατροπές σε ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών επιδιώκουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους, να δημιουργήσουν εργαζόμενους με διαφορετικά δικαιώματα και αβέβαιη εργασία. Οι  πολιτικές αυτές,  έχουν οδηγήσει σε μία σειρά από διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, προγράμματα ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, συμβάσεις έργου, συμβάσεις με αντίτιμο κτλ

Ο κεντρικός σχεδιασμός παραπέμπεται στις καλένδες και η χωματερή έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε υγειονομική βόμβα. Στο βάθος του σχεδιασμού υπάρχει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, φιλέτο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες, ”καμαρώνουν” για αποθεματικά εκατομμυρίων, που προκύπτουν από την φορολόγηση των δημοτών αλλά

1. Χρωστούν πολλούς μήνες υπερωριών, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους που οι μισθοί τους έχουν καθηλωθεί.

2. Επί χρόνια …δεν καταφέρνουν να προμηθεύσουν στους εργαζόμενους  τα απαραίτητα για την επικίνδυνη εργασίας τους, Μέσα Ατομικής Προστασίας.

3. Ο εξοπλισμός με επαρκή, σύγχρονα ασφαλή μέσα και οχήματα καθυστερεί χρόνια.

4. Οι εγκαταστάσεις στο αμαξοστάσιο είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Στην Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων παραβρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ανδρέας Γκιζιώτης , δήλωσε την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.

Μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα και μισθό στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Καμμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση. ΑΜΕΣΑ να δοθούν τα χρωστούμενα των υπερωριών και η αποζημίωση για τα ΜΑΠ που προμηθεύτηκαν μόνοι τους οι εργαζόμενοι. Να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση ο εξοπλισμός της καθαριότητας και οι νέες εγκαταστάσεις.