Το μήνυμα του Γιώργου Οικονόμου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αγαπητοί συμπολίτες

Τιμούμε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 χωρίς να μπορούμε για άλλη μία φορά να καμαρώσουμε την παρέλαση των παιδιών μας, γιατί η χώρα μας, αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα πανδημίας, δίνει μία διαφορετική μάχη  που πρέπει να την κερδίσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας,  από την οποία ακόμη και σήμερα αντλούμε σημαντικά μηνύματα και  πολύτιμα διδάγματα.

Οι προκλήσεις και οι απειλές σήμερα για την χώρα μας είναι πολλές. Αποτελεί καθήκον μας να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα . Να  κάνουμε πράξη το όραμα που ενέπνευσε τους προγόνους μας: Μια  ισχυρή Πατρίδα που να εμπνέει σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Την Ελλάδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Αυτή είναι η μεγάλη κληρονομιά που μας άφησαν οι ήρωες του ΄40.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε  να υψώσουμε το σύμβολό μας, την Ελληνική Σημαία, για να τιμήσουμε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, την ακέραιη στάση και τις θυσίες των προγόνων μας.

 Το Ελληνικό Έθνος με ενότητα, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα και πειθαρχία μπορεί να μεγαλουργήσει και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Γιατί η πατρίδα μας είναι οι άνθρωποί της, είναι ο τόπος μας για τον οποίο έχει χυθεί πολύ αίμα, είναι τα στελέχη μας που δίνουν καθημερινή μάχη για τα εθνικά και  κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι τα παιδιά μας , είναι το μέλλον τους που πρέπει να υπερασπίσουμε.

Αυτή η πεποίθηση,  είναι το  μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο, που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη στην νέα γενιά.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

.

Γιώργος Οικονόμου

Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

 «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»