Καινούργια στολή … νέος «αέρας» στη Φιλαρμονική (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου φέτος ήταν διαφορετικός από πολλές απόψεις. Χωρίς μαθητική παρέλαση και με λιγοστή συμμετοχή κόσμου στην Επίσημη Δοξολογία. Κατατέθηκε μόλις ένα στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων που εκπροσωπούσε όλους. Και όλα αυτά τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτό που ξεχώρισε και έδωσε μια απόχρωση από παλαιότερους εορτασμούς ήταν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Ήταν αυτή που με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό μαέστρο Ξενοφώντα Τζανίνη, παρήλασε στην οδό Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια την απολαύσαμε στην Κεντρική Πλατεία να εκτελεί αξέχαστα τραγούδια που το 1940 εμψύχωναν τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου και έδιναν κουράγιο σε όσους είχαν μείνει πίσω.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά η Φιλαρμονική είχε την εμφάνιση που της άξιζε. Με καινούργια στολή, ομοιόμορφα ντυμένοι όλοι οι μουσικοί ενέπνεαν το θαυμασμό και εξέπεμπαν κύρος. Η στροφή που γίνεται στον ΠΑΟΔΑΠ με την αλλαγή της Διοίκησης πλέον αρχίζει να δείχνει, ότι προσέχουν τις λεπτομέρειες, αναβαθμίζουν τον πολιτισμό και αποκτούν ποιότητα.

Ο ρόλος της Φιλαρμονικής είναι να μεταφέρει την πολιτιστική εικόνα του δήμου τόσο στους δημότες, όσο και εκτός πόλης. Όταν υπάρχει όραμα και θέληση όλα είναι εφικτά. Και κατά πως φαίνεται, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο.