Δημοτική αρχή πρωταθλήτρια στο ψέμα, στις απευθείας αναθέσεις και στην ανοησία

Ο Δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων και των διαγωνισμών με έναν διαγωνιζόμενο (μόνο τέτοιες διαδικασίες έχουμε δυστυχώς στην Αγία Παρασκευή) και η παράταξή του, αντί να βγάζουν ανακοινώσεις εξωραϊσμού  και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, με χιλιοειπωμένα παλαιοκομματικά λογοπαίγνια και βλακώδεις υπαινιγμούς, ας δώσουν τα στοιχεία και ας απαντήσουν ως οφείλουν, χωρίς να διαμαρτύρονται.

Αυτή είναι όμως η “δημοκρατική τους αντίληψη”, να χρειαζόμαστε εισαγγελική παραγγελία για να μας χορηγηθούν στοιχεία των απευθείας αναθέσεων, που τα ζητάμε εδώ και τέσσερις μήνες. Η συμπεριφορά τους δείχνει πανικό και ενοχή. Ας το καταλάβουν ότι δεν θα αποφύγουν τον έλεγχο. Όπως έχουμε δεσμευτεί στους δημότες θα το φτάσουμε μέχρι τέλους. Όλα στο φως.

Και έχουν το θράσος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να απαντούν στα ερωτήματα, να μας λένε να πάμε στον εισαγγελέα!!! Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η περίπτωση των στοιχείων των απευθείας αναθέσεων δεν είναι η μοναδική που δεν απαντούν και δεν δίνουν στοιχεία, υπάρχουν κι άλλες αιτήσεις μας που δεν απαντώνται με αστείες δικαιολογίες.

Οι δημότες ακόμη περιμένουν να πληροφορηθούν αν αξιοποιούνται τα χρήματά τους με τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου που κατά συρροή προωθούνται  με τις συνεχείς αναμορφώσεις προϋπολογισμού, τις εκατοντάδες εγγραφές νέων άρθρων εξόδων, τις κατατμημένες δαπάνες στο όριο της απευθείας ανάθεσης και φυσικά με τις ανύπαρκτες εκπτώσεις και τις υπερκοστολογημένες υπηρεσίες και προμήθειες.

Αλλά και στους διαγωνισμούς των έργων, απαιτήσεις τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας που λειτουργούν με φωτογραφική λεπτομέρεια και άλλες μεθοδεύσεις, λειτουργούν περιοριστικά ως προς την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και τη δυνατότητα συμμετοχής.

Ας αφήσουν επομένως τις θεωρίες συνωμοσίας και ας δώσουν απαντήσεις. Τους θυμίζουμε όμως ότι είναι υπόλογοι  στους δημότες οι οποίοι διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ