Ρεκόρ κυκλοφορίας στους δρόμους της Αττικής χθες σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας

Photo: EUROKINISSI

Αύξηση ρεκόρ της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αττικής χθες Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας  της Περιφέρειας Αττικής-Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη εφαρμόστηκαν εκτάκτως προγράμματα διαχείρισης κυκλοφοριακού φόρτου

Γ. Πατούλης: «Η διευκόλυνση των πολιτών ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας»

Το  μεγαλύτερο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ κίνησης από το 2007 κατεγράφη στους δρόμους της Αττικής χθες, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου παραμονή του lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος ήταν αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την παραμονή Χριστουγέννων του  2019 και 35% συγκριτικά με μια τυπική Παρασκευή και μάλιστα όχι μόνο τις ώρες αιχμής . 

Ως αποτέλεσμα αυτή της κυκλοφοριακής συμφόρησης ήταν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως είναι οι λεωφόροι  Κηφισού,  Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Πειραιώς και  Κηφισίας, να παρατηρηθούν αυξήσεις στους χρόνους διαδρομών έως και 200% και συνακόλουθα μεγάλες καθυστερήσεις στους χρόνους διαδρομών.

Με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εφαρμόστηκαν έκτακτα προγράμματα υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ παράλληλα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ήταν  σε διαρκή επιφυλακή και συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, προκειμένου να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ραγδαία κυκλοφοριακή αύξηση που σε κάθε περίπτωση ξεπέρασε την ικανότητα του οδικού δικτύου της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Η διευκόλυνση των πολιτών ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας. Χθες παραμονές του lockdown, σημειώθηκαν επίπεδα αρνητικών ρεκόρ στην αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους της Αττικής. Σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής, εφαρμόσαμε έκτακτα προγράμματα υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου στους φωτεινούς σηματοδότες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Αυτές οι πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους απαιτούν ενότητα και άμεσα αντανακλαστικά. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».