Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» εγκαλεί την πλειοψηφία του Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α.

Με επιστολή της προς το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση», αξιωματική αντιπολίτευση στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο του αντιπροσωπευτικού φορέα των 66 Δήμων της Αττικής, εγκαλεί την πλειοψηφία για «πολιτική ακύρωσης της Π.Ε.Δ.Α.» για έλλειμμα βούλησης  να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και του θεσμικού της ρόλου, για αποφυγή σύγκλησης του Δ.Σ. από τον περασμένο Μάρτιο και τέλος για μετατροπή της ΠΕΔΑ  «σε απονεκρωμένο και αφυδατωμένο θεσμικό μόρφωμα που προσβάλλει με την μη λειτουργία του τους αιρετούς της Αττικής .»

Η επιτολή υπογράφεται από τους Δημάρχους-μέλη του Δ.Σ., Μαρία Ανδρούτσου (Δήμος Αγίου Δημητρίου), Ανδρέα Κονδύλη (Δήμος Αλίμου) τον Αντιδήμαρχο Δήμου Πειραιά, Δημήτρη Καρύδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Νέας Σμύρνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουτελάκη και κατατέθηκε στην Π.Ε.Δ.Α με αφορμή την σύγκληση του Δ.Σ με την διαδικασία της περιφοράς. (από τηλεφώνου)

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής

«Με την επιστολή μας αυτή σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην για μια ακόμα φορά ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε ούτε στο μέλλον σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ δια περιφοράς, πλην εκείνων που έχουν ΕΚΤΑΚΤΟ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ λόγο κατά την κρίση μας.

Σας δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ για την προετοιμασία των οποίων ελπίζουμε να προμηθευτήκατε επιτέλους το αναγκαίο λογισμικό, το οποίο βεβαίως εξ αρχής όλοι οι Δήμοι της χώρας διαθέτουν για να Συνεδριάζουν με έσχατη θλιβερή εξαίρεση την μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας.

Με την ευκαιρία αυτή θα επιθυμούσαμε να σας σημειώσουμε ότι διαφωνούμε με την πολιτική ΑΚΥΡΩΣΗΣ της ΠΕΔΑ που ακολουθείτε από την έναρξη της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ μέχρι σήμερα.

Δεν έχετε καλέσει σε συνεδρίαση από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα το Δ.Σ για ΚΑΝΕΝΑ από τα ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Η ΠΕΔΑ έχει καταστεί με ευθύνη της πλειοψηφίας της  ως μη υφιστάμενο όργανο Αυτοδιοίκησης αδύναμο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και του θεσμικού του ρόλου.

Οι συνεχείς Συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΚΕΔΕ δεν αποτέλεσαν για εσάς παράδειγμα σοβαρής και σωστής ανταπόκρισης του ρόλου της,  ανεξαρτήτως των αποφάσεων στις οποίες καταλήγει και για τις οποίες η κάθε πλευρά μπορεί να έχει τις απόψεις της. Πάντως διάλογος , συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων επιχειρείται και γίνεται.

Στον αντίποδα της ΚΕΔΕ η ΠΕΔΑ έχει καταστεί ένα απονεκρωμένο και αφυδατωμένο θεσμικό μόρφωμα που προσβάλλει με την ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του τους ΑΙΡΕΤΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ .

Σας καλούμε να επανεργοποιήσετε τις λειτουργίες της ΠΕΔΑ, να δώσετε σφυγμό στο Δ.Σ της, να σχεδιάσετε και να εισηγηθείτε Σχέδια Αποφάσεων που να αντιστοιχούν και να καταξιώνουν τον ρόλο της ως ζωντανού θεσμικού κυττάρου της Αυτοδιοίκησης. Για την μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας και την πιο ισχυρή δεν της αναλογεί ο ρόλος που της επιφυλάσσεται μέχρι σήμερα.»

Για την «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Δ.Σ  Π.Ε.Δ.Α.

Τα Μέλη του Δ.Σ

Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Δήμου Αγίου Δημητρίου

Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Δήμου Αλίμου

Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Πειραιώς

Γιώργος Κουτελάκης, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης,  επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης