Πέρασαν 25 χρόνια από τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Ιατρείου στον Τσακό

Επισημαίνοντας τον καινούργιο ρόλο που οφείλει  να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση (υπερβαίνοντας τα παλαιά στεγανά  που την περιόριζαν μόνο σε έργα υποδομής) με σκοπό την ανάπτυξη, την βελτίωση των συνθηκών ζωής, την πρόοδο και την εξέλιξη της κοινωνίας, μέσα από δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας, ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Κώτσης εγκαινίασε το 2ο Δημοτικό Ιατρείο στον Τσακό, Χειμάρας 22, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 1995.

Την αναγκαιότητα έργων κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας από την τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε και η Αντιδήμαρχος κ. Μοσχονά στο χαιρετισμός της.

2ο Δημοτικο Ιατρείο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γιάννης Αργυρός μίλησε για την επιτυχή λειτουργία του 1ο Δημοτικού Ιατρείου στο Κοντόπευκο, που ήδη λειτουργεί από το 1990 και προσφέρει της υπηρεσίες του στον Δημότες, αναφέροντας  πως μόνο κατά το έτος 1994 δέχτηκε 35.000 επισκέπτες.

Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Ιατρείου όχι μόνο στο τομέα της περίθαλψης, αλλά και την συμβολή του στην πρόληψη, ενημέρωση και αγωγή υγείας και την έγκαιρη διάγνωση.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους  ο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας κ. Κουρουμπλής και ο βουλευτής κ. Παπαναγιώτου.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει , εκτός από τους παρόντες  τους κ.κ. Κουλούρη και Σκουλά για την οικονομική βοήθεια με την όποια ενίσχυσαν  στο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε με ομόφωνες αποφάσεις την ολοκλήρωση του ιατρείου.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν  οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι κυρίως της περιοχής του Τσακού.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ιατρείου που φάνηκε να είναι πολύ καλά εξοπλισμένο , κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να δουν το ιατρείο, αλλά και να συγχαρούν την Δημοτική Αρχή για το σημαντικό αυτό έργο.

σ.σ. Όλο το υλικό και οι φωτογραφίες είναι από την εφημερίδα “Περισκόπηση“.