Ελευθερία Παπαδοπούλου: Φεύγω από την Παράταξη, δεν δέχομαι την δημόσια προσβολή & την αλαζονεία κάποιων

Προς τα μέλη της Δημοτικής παράταξης Αγ.Παρασκευή-η πόλη μας. Επιστολή παραίτησης Ελευθερία Παπαδοπούλου“*

Αγαπητοί φίλοι/ες

Συμμετείχα στηρίζοντας τον Β. Ζορμπά στις δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις το 2006, 2010, 2014 και το 2019, .το φίλο και επιστήμονα ο οποίος δεν έδωσε βαρύτητα σε κόμματα και χρώματα αλλά σε ανθρώπους , πρόσωπα και καταστάσεις πού αφορούσαν το Δήμο μας.

Κατά τη θητεία μου 2006-2010 ως μέλος τού τότε Πνευματικού Κέντρου ,το 2011-2014 ως αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζορμπά ,το 2014-2019 ως μέλος της Κοινωνικής Επιτροπής του Δήμου αλλά και στη παρούσα διοίκηση ως ειδική συνεργάτης Δημάρχου (άμισθη από Σεπτέμβριο 2019 -Μάρτιο 2020 και έμμισθη από Μάρτιο 2020-Οκτώβριο 2020) λειτούργησα με γνώμονα το δίκαιο και το νόμο.

Η ενασχόληση με τα αδέσποτα υπήρξε περίοδος για το Δήμο με εντελώς άλλη δράση και φιλοσοφία μέσα στο άκρως δύσκολο πλαίσιο της πανδημίας. Έφερα πρόγραμμα επιχορήγησης από την Περιφέρεια ύψους 15,500 χιλ .ευρώ που δεν είχε ποτέ ο Δήμος μας διεκδικήσει και πετύχει, φρόντισα για παροχή τροφής ,φαρμάκων ,εμβολιασμών ,υιοθεσιών και στειρώσεων αδέσποτων με πολύ κόπο και τρέξιμο και πάνω από όλα εξοικονόμησα περίπου 10,000 χιλ .ευρώ μετά από δύσκολη διαπραγμάτευση με τον αντίδικο για χρέη της διοίκησης Σταθόπουλου.

Δέχτηκα ύπουλο πόλεμο από ακροδεξιούς και άλλους  ,όμως δε βρήκα δημόσια στήριξη από τον Β .Ζορμπά για το έργο μου και την υπόσταση μου ,κάτι που  με προβλημάτισε αρκετά αλλά είναι κάτι πού είχε συμβεί και με άλλους συνεργάτες δυστυχώς.

Οι λόγοι παραίτησης είναι πολιτικοί και μόνο παρόλες  τίς προσπάθειες περί του αντιθέτου.

1.Θεωρώ ότι χειρότερα δεν θα  μπορούσε να εξελιχθεί η κρίση που δημιουργήθηκε  με τους ΕΣΠΑ εργαζόμενους των ΠΑΙΣΔΑΠ. Βρίσκω καταστροφική για το κύρος της παράταξης την τακτική που επιλέχθηκε από το δήμαρχο, καταδικάζω με θυμό την επέμβαση της Αστυνομίας με κάλεσμα από γραφείο δημάρχου σε υπαλλήλους του Δήμου που διαμαρτυρήθηκαν (καλώς η κακώς) και πολιτικό λάθος .

Στήριξα την ανάδειξη της παραβατικότητας της πλατείας Αγ Ιωάννου σε σχέση με την πανδημία ,με σκοπό η πολιτεία να προβεί σε κάποιες λύσεις. Καταδικάζω μερίδα της αντιπολίτευσης που εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη κρίση .Όμως το θέμα εξελίχθηκε άσχημα με τα γνωστά επακόλουθα λόγω έλλειψης ψυχραιμίας του Ζορμπά.

2. Απαξίωση και απομόνωση ανθρώπων που πάλεψαν στη κυριολεξία με θεούς και δαίμονες για να έχουμε τη δημοτική αρχή δική μας γιατί το αξίζαμε .Η χάραξη στρατηγικής και τακτικής δεν αφορούν μόνο τους δημοτικούς συμβούλους .Ασυνεργασία με το γραφείο δημάρχου και αλαζονεία με άτομα που βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο γιατί κάποιοι είμασταν στους δρόμους και τα σπίτια να πείσουμε ότι θα είμαστε καλλίτεροι!!! Όμως η ΑΜΦΙΘΥΜΙΑ τού Βασίλη εμπόδισε να ομαλοποιηθούν αστοχίες για άλλη ακόμα μία φορά.

3. Πλασματικές υπερωρίες. Η καυτή πατάτα του Δημόσιου τομέα…Ως Αντιδήμαρχος 2011-2014 δεν υπέκυψα στις πιέσεις υπογραφής πλασματικών υπερωριών σε αντίθεση με άλλους τότε Αντιδημάρχους .Προτού υπογράψω είχα άμεσο έλεγχο των πραγματικών υπερωριών. Κορόιδα που δουλεύουν και έξυπνοι που κάθονται και πληρώνονται δεν μου λέει τίποτα αυτό το παραμυθάκι. Τό θέμα πιο είναι τώρα? Αυτοι που αποδεδειγμένα εργάζονται υπερωριακά δεν πληρωνόντουσαν (μεχρι πρόσφατα) και κάποιοι έλάμβαναν ελέω θεού.

Πχ κοιμητήριο, πολιτική προστασία και αλλού ίσως που δεν έχω αντίληψη. Σε παρέμβαση μου πάλι συνάντησα την αμφιθυμία του Ζορμπά και την δημόσια προσβολή από αντιδήμαρχο….Ξεκαθαρίζω υπερωρίες με υπογραφή αιρετών να πληρώνονται ,αλλιώς να μην υπογράφουν .

4.Δεν δύναμαι να συνεχίσω την συνεργασία ως ειδικός συνεργάτης και υπέβαλα την παραίτηση μου .Λογική κουκουλώματος των δυσλειτουργιών με αποδοχή μιάς συμβαλούσας  δεν με τιμά.

Βάσει αυτών των δεδομένων αρνούμαι να γίνω το σκαλοπάτι σε οποιαδήποτε φιλοδοξία ,να κλείσω τα μάτια προσπερνώντας σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Θέλω να πιστεύω οτι ο Β.Ζορμπάς θα παραμεινει αυτός που ξέραμε με τις ίδιες θετικές ικανότητες χωρίς αμφιθυμίες και έλλειψη ψυχραιμίας(η χθεσινή παρουσία στο Δ.Σ ήταν ατυχέστατη) αλλά δηλώνω ότι δεν ανέχομαι να αμαυρώνονται συνειδήσεις και χαρακτήρες από άτομα που έχουν στη φύση τους τη μετάλλαξη και το συμφέρον.

Εύχομαι από καρδιάς καλή πορεία στο έργο ποιοτικών και καλών συναδέλφων της παράταξης τούς οποίους η κοινωνία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ….

Ελευθερία Παπαδοπούλου

Κτηνίατρος