Ανακοίνωση του Συλλόγου Τσακού σχετικά με τα Δημοτικά Ιατρεία

Τα Δημοτικά Ιατρεία, υπήρξε ένας θεσμός που λειτούργησε για να καλύψει τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας.(ΠΦΥ). Τα δημοτικά ιατρεία μετράνε 25 χρόνια λειτουργίας.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα με την λειτουργία των δημοτικών Ιατρείων¨?

Τα τελευταίο χρονια παρατηρουμε μια συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας απο τα δημοτικα ιατρεια  με ευθυνη ολων των δημοτικων Διοικησεων μεχρι σημερα ,αντί να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και μάλιστα μέσα στην πρωτόγνωρη οικονομική και τώρα  υγειονομική κρίση που ζήσαμε και ζούμε.

Ο συλλογος των κατοικων Τσακου με εγγραφες παρεμβασεις του στον Δημο ειχε εγκαιρως επισημάνει τα λειτουργικα αλλα και ουσιαστικα προβληματα που αντιμετωπιζει το δημοτικο ιατρειο ειδικά του Τσακού(οπως ακαταλληλοτητα χωρου,ελλειψη συγχρονου ιατρικου εξοπλισμου,ελλειψη ειδικοτητων ιατρικου προσωπικου κ.λπ)  

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης,την Δευτέρα 23-11-2020,ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, έθεσε για πολλιοστή φορά, το πρόβλημα των Δημοτικών ιατρείων στην Δημοτική αρχή και δεν πήρε καμμία απάντηση.

 Δεν πέρασαν ούτε δύο εικοσιτετράωρα, από την στιγμή που θέσαμε το πρόβλημα των Δημοτικών Ιατρείων και η πτώση των σοβάδων της οροφής του δημοτικού ιατρείου του Τσακού,ήρθε και «καταπλάκωσε»τις ήδη υποβαθμισμένες Υπηρεσίες,εν ώρα εργασίας με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των εργαζόμενων στον χώρο..

Μας προβληματίζει η διαχρονική συνεχής απαξίωση και ζητάμε απαντήσεις.

Είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής η αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων έτσι ώστε

1.-Να καλύπτουν την πρωτοβάθμια υγεινομική περίθαλψη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων  συμπολιτών μας?

2.-Να καλύπτουν ανάγκες  πρόληψης για όλες τις ομάδες του πληθυσμού της πόλης?

3.- Η κάλυψη από υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό  των περισσότερων ειδικοτήτων με εθελοντική εγρασία?

4.-Ο  εξοπλισμός να αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες ?

5.-Η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ιατρείου στον Τσακό,είναι προτεραιότητα και μάλιστα σε άλλο χώρο ποιο προσβασιμο σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και μεγάλης ηλικίας ;

Δεν θεωρούμε μετεγκατάσταση την προσωρινή φιλοξενία στον χώρο του ΚΑΠΗ!! Το ΚΑΠΗ έχει άλλο ρόλο και σκοπό!

Αν δεν παρθούν άμεσα όλα τα παραπάνω μετρά οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση αυτής της δομής   

ΆΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ,ΌΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.

Πιστεύουμε, πως είναι μια μεγάλη αδικία για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, η διάλυση αυτής της δομής. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως κάποτε κάποιοι μόχθησαν για να τη φτιάξουν, πρωτοπορώντας τότε και αποτελώντας θετικό  παράδειγμα.

           Καλούμε τον Δήμαρχο, να σκεφτεί ξανά, να αναθεωρήσει κι ως γιατρός κι αυτός, να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δώσει ξανά ζωή στην απαραίτητη αυτή δομή της πόλης μας.  

                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Π.ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         Ι.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ