Καλωσόρισες 2021!

Μία διαφορετική Πρωτοχρονιά απ’ όλες τις άλλες έκανε φέτος ο κόσμος, αφού αναγκάστηκε να γιορτάσει τον ερχομό του νέου έτους μέσα στο σπίτι με ελάχιστα πρόσωπα και με την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι σαφώς καλύτερο για όλη την ανθρωπότητα. Οι Έλληνες, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με πολλά πυροτεχνήματα και αντάλλαξαν ευχές με τους αγαπημένους τους, εξ’ αποστάσεως και με τη συμμετοχή λίγων ατόμων στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Ίσως, για πρώτη φορά, οι δρόμοι, ήταν τόσο άδειοι, με τους αστυνομικούς να στέκονται σε κάθε κεντρικό άξονα προκειμένου να σταματήσουν τα οχήματα που θα κυκλοφορούσαν τις βραδινές ώρες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, τέθηκε σε ισχύ και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, παρά την επιθυμία πολλών για παράταση της βραδινής μετακίνησης, λόγω της γιορτινής διάθεσης.

Στην πραγματικότητα, 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να εντοπίσουν κάθε παράβαση, ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο μεσημεριανό τραπέζι, καθώς απαγορεύεται ο συνωστισμός και η συμμετοχή άνω των 9 ατόμων.

Τα μέτρα των Χριστουγέννων ισχύουν και σήμερα 1η Ιανουαρίου, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι ακόμα και με συλλήψεις. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και όποιος αποφασίσει να λάβει μέρος σε κορωνοπάρτι θα καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ, ενώ ο διοργανωτής το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά καθώς τις επόμενες ημέρες κρίνεται ο τρόπος λειτουργίας των σχολικών μαθημάτων. Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί θετικά στο άνοιγμα των σχολείων και στα μαθήματα δια ζώσης, ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τις γιορτινές ημέρες θα καθορίσει την ημερομηνία που θα ανοίξουν εκ νέου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει το επιχειρησιακό σχέδιο που βρίσκεται σε ισχύ κυρίως τα τελευταία 24ωρα, το οποίο περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους – εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων. Την ίδια ώρα, όσοι πολίτες αποφάσισαν να μετακινηθούν, όφειλαν να στείλουν SMS ενώ εκείνοι που αποφάσισαν να ξενυχτήσουν, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από τις 5 το πρωί.

Η υποδοχή του 2021 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, η υποδοχή του 2021 ήταν φαντασμαγορική. Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα, χωρίς την παρουσία κοινού.

Και πριν ακόμα την αλλαγή του χρόνου, από πάρα πολλές περιοχές είχαν αρχίσει να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα στις περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Το 2020 λοιπόν, η χρονιά του κορωνοϊού έφυγε με θεαματικό τρόπο και ευχή όλων το 2021 να είναι διαφορετικό και σαφώς με λιγότερες ή και καθόλου αρνητικές εκπλήξεις…

Με πυροτεχνήματα γιόρτασε η Λαμία το νέο έτος

Οι Λαμιώτες σήκωσαν… κεφάλι και απόλαυσαν ένα φαντασμαγορικό σόου που έστησε ο Δήμος Λαμιέων αποχαιρετώντας το 2020 και καλοσωρίζοντας το 2021.

Εκατοντάδες βεγγαλικά, για αρκετά λεπτά, φώτισαν τον φθιωτικό ουρανό κάνοντας τον κόσμο να κοιτάξει ψηλά “σπάζοντας” περισσότερα από ένα χαμόγελα και μια μεγάλη ευχή. Ας μείνει πίσω το 2020 που τόσο πλήγωσε την χώρα και τον πλανήτη μας και ας βαδίσουμε σε ένα 2021 με Υγεία, Αγάπη, Χαρά και Ευτυχία.

Πληροφορίες από lamianow.gr / thestival.gr / gr.Times

Πηγή: www.zougla.gr