Χάος στις ΗΠΑ! Εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, φυγαδεύτηκε ο Πενς

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου  συγκρούστηκαν με  την αστυνομία. Στόχος τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών.

Η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ. Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Tην ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω από τους “περιορισμούς” του Συντάγματος. Ο Πενς παρουσίασε τα επιχειρήματά του σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μόλις πριν από την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Τα μέσα δεν θέλουν να δείξουν το μέγεθος αυτού του πλήθους. Εκατοντάδες χιλιάδες από όλη τη χώρα- βασικά, από όλο τον κόσμο, είναι εδώ. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε νωρίτερα ο Τραμπ, μη δείχνοντας να τον προβληματίζει μια τέτοια κατάσταση εν μέσω πανδημίας.

«Γυρίστε τις κάμερές σας και δείξτε για πόσο κόσμο πρόκειται», ενθάρρυνε ο Πρόεδρος τους δημοσιογράφους. «Δυστυχώς σας έβαλαν στις πρώτες σειρές και δεν μπορείτε να δείτε το πλήθος που φτάνει μέχρι και πέρα από το μνημείο της πλατείας Ουάσιγκτον».

Στην συνέχεια, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και κοινωνικής δικτύωσης για την συμμετοχή τους στην παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος,  που συνεχίζει να υποστηρίζει πως συνέβη.

«Κερδίσαμε τις εκλογές με διαφορά», επέμεινε ξανά ο Τραμπ, ένα βήμα πριν την παράδοση της Προεδρίας στον Τζο Μπάιντεν.

«Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς να στείλει τα αποτελέσματα πίσω στις Πολιτείες, να γίνει επανακαταμέτρηση. Θα γίνω ξανά Πρόεδρος και εσείς χαρούμενοι άνθρωποι», συνέχισε, με το πλήθος να τον επευφημεί.

«Θα με απογοητεύσεις Μάικ, αν δεν κάνεις κάτι για το καλό του έθνους και το Σύνταγμα», προσέθεσε.

«Είπα στον Μάικ ότι δε χρειάζεται θάρρος για να το κάνει. Θάρρος θέλει το να μένει κανείς άπραγος, ενώ εμείς θα μένουμε με τον Πρόεδρο που έχασε τις εκλογές συντριπτικά, για 4 ολόκληρα χρόνια», είπε έπειτα ο Τραμπ, ευχαριστώντας επανειλημμένα το «κίνημα» των οπαδών του για την «υπέρμετρη αγάπη» που του δείχνει.

«Είστε πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι, είστε οι άνθρωποι που έχτισαν το έθνος», τους είπε.

Η συστηματική αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος- Οι προτροπές Τραμπ στο πλήθος

«Οι Δημοκρατικοί κατέστρεψαν την οικονομία μας, άνοιξαν τα σύνορα, μας πήραν τις ζωές μας. Είναι απίστευτο».

«Εκμεταλλεύτηκαν το πρόσχημα του κινεζικού ιού και τις επιστολικές ψήφους για να προδικάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Από τις 10 το βράδυ ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο νικητής, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκαν οι επιστολικές ψήφοι στη Φιλαδέλφεια και άρχισαν οι μ….ίες», σχολίασε.

«Οι αριστεροί σας περιθωριοποίησαν στα social media, όπως και κατέβασαν όσα μοιράζομαι, που είναι απόλυτα σωστά», είπε.

«Ακόμα και αυτοί εδώ», είπε, δείχνοντας τους δημοσιογράφους, «ξέρουν τι έχει συμβεί».

«Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνεται αυτό που έγινε εδώ».

«Αν ο Μάικ Πενς δεν κάνει αυτό που πρέπει, θα είναι μια πολύ στενάχωρη μέρα για το έθνος».

«Εσείς, θα πρέπει ειρηνικά και πατριωτικά να πάτε ως το Καπιτώλιο για να κάνετε τις φωνές σας να ακουστούν. Να δείξετε πως οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν με σθένος την εκλογική διαφάνεια».

΄«Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το βούρκο της Ουάσιγκτον».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα μέλη του Κοινοβουλίου των ΗΠΑ και όσους Γερουσιαστές στάθηκαν στο πλευρό του και αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας:

«Το μόνο άτομο που θα έχει απογοητευτεί από αυτό είναι η Χίλαρι Κλίντον. Θα λέει: Μα γιατί δεν το έκανε αυτό κανείς για μένα 4 χρόνια πριν;»

«Πολλοί έχουν ωστόσο σιγήσει. Αυτό λέγεται καταπίεση, και συμβαίνει στις κομμουνιστικές χώρες», σχολίασε.

«Θέλω να συγχαρώ το Ανώτατο Δικαστήριο. Ξέρετε τι λέγανε τα μέσα; Λέγαν ότι έχω υπό τον έλεγχό μου 3 από τους δικαστές. Ότι ο Μπιλ Μπαρ είναι μαριονέτα μου, και προσωπικός βοηθός μου. Λοιπόν, ο Μπαρ- τον συμπαθώ, αλλά έχει αλλάξει. Μάλλον δεν θέλει να κατηγορείται για κάτι τέτοιο. Και σε αυτό βοήθησε πολύ ο Τύπος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είστε ιδιοφυίες», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Και εγώ μάλλον αυτό θα έκανα».

«400.000 επιπλέον ψήφοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Πενσιλβάνια, και κανείς δεν ξέρει πώς!  Ο Μάικ Πενς συμφώνησε να τις στείλει πίσω. Αν δεν το κάνει, θα έχετε για 4 χρόνια έναν Πρόεδρο με έναν υπέροχο γιο, ο οποίος έχασε σε όλες τις Πολιτείες. Και τον ψήφισαν ανόητοι άνθρωποι που είναι επίσης χαμένοι», σχολίασε, πριν προχωρήσει σε εκταταμένη ανάλυση των «παρατυπιών» που συνέβησαν, όπως πιστεύει, σε κάθε Πολιτεία.

Ο Τραμπ στοχοποίησε ακόμα και  Ρεπουμπλικάνους που δεν τον υποστήριξαν.

«Ας φύγουν», είπε. «Το κόμμα θα αλλάξει, εμείς όχι. Πρέπει να ξεφορτωθούμε τους Τσένεϊ του κόσμου».