Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη καθαίρεσε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Φώφη Γεννηματά με μια αιφνιδιαστική κίνηση καθαίρεσε τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ.

Η απόφαση αυτή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ συνδέεται με τις φήμες ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο προσεχές συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζεται από αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να επιταχύνει τις διεργασίες μιας σύγκρουσης για την ηγεσία του κόμματος.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου αποτυπώνει ή όχι την πρόθεση της Φώφης Γεννηματά για προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας εκ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ που είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν δίνουν καμία πολιτική προέκταση στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά και υποστηρίζουν ότι δεδομένου του γεγονότος πως μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών του κόμματος.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida, προηγήθηκε συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο σήμερα το πρωί στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου του ανακοίνωσε την απόφασή της και την πρόθεσή της να παραμείνει ο βουλευτής τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ και να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε να παραμείνει τομεάρχης.

Ρόλο στην απόφαση Γεννηματά έπαιξαν προφανώς τα απόνερα από το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου και οι δημόσιες διαφοροποιήσεις από τη γραμμή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ είχε υποστηρίξει πως δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του κ. Λοβέρδου. Μάλιστα, ερωτηθείσα τι έχει να πει για τον πρώην υπουργό που ήθελε να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε δηλώσει πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει.
«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας, και ο συγκεκριμένος, αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει. Η δική μου προτεραιότητα είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή, όπως φαίνεται με τη δουλειά μας και με τις παρεμβάσεις μας καθημερινά», είχε αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Λοβέρδος: Η αντικατάστασή μου ήταν επιλογή και απόφαση της Φώφης Γεννηματά

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ ότι απομακρύνεται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».
Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης», ανέφερε η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή: iefimerida.gr –