Συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, με τον Κρις Σπύρου

Εθιμοτυπική συνάντηση με έναν εκ των κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της Ομογένειας, τον κ. Κρις Σπύρου, είχε σήμερα (Τρίτη, 02.02.2021) ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Ο Δήμαρχος της πόλης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον κ. Σπύρου με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούσαν τόσο την αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο κ. Σπύρου συνδέεται με στενή φιλική σχέση με τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Τον κ. Σπύρου υποδέχτηκε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τίμος Κωστόπουλος, με την οικογένεια του οποίου υπάρχουν δεσμοί πολυετούς και δυνατής φιλίας. Εγκάρδιοι εναγκαλισμοί και πλατιά χαμόγελα συνόδευσαν τη συνάντηση των δύο αντρών.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχαμε με τον κ. Κωστόπουλο μας μίλησε για τη φιλία που συνδέει τις δύο οικογένειες και μας εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση και το σεβασμό του προς τον κ. Κρις Σπύρου

Το παρόν έδωσε και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.

Ποιος είναι ο κ. Κρις Σπύρου:

Πτυχιούχος του Saint Anselm College, New Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Goddart College, Vermont.

To 1969 διορίζεται από τον πρόεδρο Nixon σύμβουλος επιτροπής Λευκού Οίκου και μια χρονιά αργότερα εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Πολιτείας του New Hampshire των ΗΠΑ.

Από το 1974 ως το 1984 εκλέγεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή της Πολιτείας του Νιού Χάμσαιρ.

Το 1984 λαμβάνει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κατέρχεται στις εκλογές ως Υποψήφιος Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, ανώτερη πολιτική θέση που έχει λάβει Έλληνας μη γεννημένος στην Αμερική.

Το 1991 εκλέγεται πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χάμσαιρ.

Το 2000 εκλέγεται εκλέκτορας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ ενώ το 2005 Εκλέγεται Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας.