Στο ταμείο του Δήμου τα χρήματα (231.652,70€) από την υπόθεση Energa – Hellas Power

Photo: fmvoice

Μια ακόμα σημαντική εκκρεμότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής κλείνει επιτέλους. Πρόκειται για τα δημοτικά Τέλη που παρακράτησαν οι εταιρείες Energa και Hellas Power ενώ έπρεπε να επιστραφούν στο δήμο.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μαζί με άλλους δήμους είχε κινηθεί νομικά και δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που αποφάσισε  την άμεση επιστροφή 30 εκ. ευρώ σε 270 δήμους,  μεταξύ των οποίων και η Αγία Παρασκευή. Το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στις 231.652,70€.

Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τίμος Κωστόπουλος, τα χρήματα αυτά μετά από χρόνιες δικαστικές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις βρίσκονται πλέον στο ταμείο του Δήμου.

Με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται. Χάρη στις ενέργειες της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Νομικού συμβούλου του Δήμου, Γιώργου Λαζουρά επιστράφηκαν στο ταμείο του Δήμου 231.652,70€ από την υπόθεση Energa-Hellas power. Πρόκειται για χρήματα που οι εν λόγω εταιρείες, είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω των λογαριασμών ρεύματος και δεν αποδόθηκαν σε ΟΤΑ και Δημόσιο. Πλέον αυτά τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου μας. Μπράβο και πάλι στην Οικονομική Υπηρεσία και στον Νομικό σύμβουλο Γιώργο Λαζουρά.