Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου “Πευκακίων” πρός τον Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σας σε ηλεκτρονική εφημερίδα της Αγίας Παρασκευής αναφερθήκατε εκτός των άλλων και για το Αθλητικό Κέντρο των Πευκακίων.
Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως έχετε αναθέσει σε γραφείο μελετών να επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις διαβούλευσης και πως πολύ σύντομα θα έχετε το master plan της μελέτης.
Σε αυτό προβλέπεται κατά τα λεγόμενα σας, κάλυψη πρασίνου σε ποσοστό 30%, πολλές θέσεις στάθμευσης, κλειστό γυμναστήριο και γήπεδα διαφόρων αθλημάτων.
Σας υπενθυμίζουμε, πως ο Σύλλογος μας “Αναγέννηση Πευκακίων” με δύο έγγραφα μας τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2020, κατέθεσε τις προτάσεις του με βάση την κείμενη και υφιστάμενη νομοθεσία, τους πολεοδομικούς όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο οι κάτοικοι της συνοικίας μας περιμένουν 15 χρόνια να υλοποιηθεί το Αθλητικό Κέντρο, με ήπιες εγκαταστάσεις..
Τονίσαμε, επισημάναμε και θέσαμε προβληματισμούς, ότι στο προκαταρκτικό στάδιο που βρισκόμαστε, η Πολεοδομία, η Τεχνική, Οικονομική και κυρίως η Νομική υπηρεσία του Δήμου, να τους εξετάσουν ώστε να μην αναλώσουμε χρήμα και χρόνο, μπλέκοντας σε ατέρμονες συζητήσεις και διαβουλεύσεις.
Με την εφαρμογή των πολεοδομικών προϋποθέσεων, προβλέπεται η κάλυψη – δόμηση μόνο του 40% (8,4 στρέμματα), ακάλυπτο το 60% (12,6 στρέμματα), φύτευση των 2/3 του ακάλυπτου ήτοι 2/3 x 12,6 = 8,4 στρέμματα.
Με την εφαρμογή των νομικών προϋποθέσεων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν θα είναι χωρίς θεατές και αυτό σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ 59/2018 (προβλεπόμενες -επιτρεπόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις σε περιοχές αμιγούς κατοικίας.
Ελπίζουμε, γιατί έτσι οφείλει, το μελετητικό γραφείο να έχει κάνει τη σχετική χαρτογράφηση- αποτύπωση του ανάγλυφου του εδάφους και των πολυετών δέντρων που υπάρχουν σε αυτό, μιας και του δίνεται η δυνατότητα στο πλαίσιο της διαφύλαξης του 60% ως ακάλυπτου χώρου και να τα έχει λάβει υπόψη του για τον σχεδιασμό του έργου και την υποβολή των προτάσεων του, κατά τα λεγόμενα σας.


Με εκτίμηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ‘ η Αναγέννηση