Στα λευκά και η Αγία Παρασκευή

Άσπρη” ξύπνησε η πόλη της Αγίας Παρασκευής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας με έντονες χιονοπτώσεις.

Ψυχρό «κύμα» με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές φέρνει από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία «Μήδεια», με τον καιρό να εκτιμάται ότι θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από την Τρίτη.

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου κάνει λόγο για πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας. 

Όσον αφορά την Αττική η οποία ήδη από χθες βρίσκεται σε κλοιό χιονιά. «Ουσιαστικά, η Τρίτη θα είναι η μέρα όπου θα έχουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις στο Νομό Αττικής. Εκτιμάται ότι υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. Για την περιοχή της Αττικής κατά διαστήματα σήμερα ο καιρός θα είναι καθαρά χιονιάς για τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Αττικής όπου σε αυτά τα τμήματα θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 150 με 200 μέτρα υψόμετρο, προφανώς και στα Βόρεια προάστια”.