Μέσα στη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση το εκλογικό νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Το εκλογικό νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα και αρχές Μαρτίου θα εισαχθεί στη Βουλή.  Αυτό ανακοίνωσε  ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Σταχυολογώντας τις βασικές πτυχές του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στο ποσοστό 43% για την εκλογή των αιρετών από την πρώτη Κυριακή και τα 3/5 των εδρών τονίζοντας ότι εναρμονίζεται με τις εθνικές εκλογές το πλαφόν εισόδου στο 3%.

Ο κ. Βορίδης επανήλθε στο θέμα της επιβράβευσης των δημοσίων υπαλλήλων, που όπως είπε, «παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο υπουργός επεσήμανε πως χρειάζεται ένα νομοθετικό κείμενο που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία και θα περιγράφει με σαφήνεια τους στόχους, υπερτονίζοντας παράλληλα πως η διαδικασία επιβράβευσης θα είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από την πολιτική ηγεσία και η εφαρμογή της θα έγκειται στις οργανικές μονάδες, οι οποίες εν τέλει θα κρίνουν και τις επιδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες για το 2020 και 2021 ενώ οι υπηρεσίες συγκεντρώνουν στοιχεία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2022 με αιχμή τις συνταξιοδοτήσεις και τις ανάγκες των υπηρεσιών ώστε ακολούθως, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1, να κατανεμηθούν σωστά στις θέσεις τους οι υπάλληλοι.