Νέα ραντεβού για τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών

Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της 17ης Φεβρουαρίου 2021

«Σήμερα, μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν 25.127 εμβολιασμοί με την προσέλευση να ξεπερνάει το 89%. Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς από την πρώτη μέρα και έχουμε πετύχει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5,71%.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων λάβαμε την απόφαση χθες να αναβληθούν όλοι οι εμβολιασμοί στην Περιφέρεια Αττικής και σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα να ξεκινήσει μετά τις 12:00.

Αυτό δημιούργησε δυο τεράστιες προκλήσεις. Η πρώτη ήταν να μην χαθούν δόσεις. Δόσεις οι οποίες έληγαν χθες ή σήμερα το πρωί.  Ήταν, κυρίως, δόσεις εμβολίου της Pfizer, που έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής, 5 μέρες, σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμών».

Σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό των εμβολιασμών δήλωσε:

«Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο που είναι ο εμβολιασμός.

Εδώ έχουμε τρεις κατηγορίες: Για την ηλικιακή ομάδα 60- 64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν το αρχικό ραντεβού.

Οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το νέο τους ραντεβού. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που έχει ραντεβού την Τετάρτη,  θα λάβει μήνυμα στο κινητό του την Κυριακή.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες οι οποίοι είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό της HELEXPO στο Μαρούσι. Αυτά τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή και πάλι με την ίδια διαδικασία, δηλαδή, θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού.

Η τρίτη ομάδα η οποία αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες από 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως πχ υγειονομικοί κλπ,  έχει υπάρξει μέριμνα, έτσι ώστε όλα αυτά τα ραντεβού, οι εμβολιασμοί οι οποίοι δεν έγιναν χθες και σήμερα, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο που θα είναι  το ραντεβού τους. Η διαφορά της ομάδας αυτής από τις προηγούμενες δύο είναι ότι η πλειονότητα αυτών των ραντεβού αφορά δεύτερες δόσεις και έγινε μεγάλη προσπάθεια. Λειτουργούμε Κυριακή που συνήθως δεν πραγματοποιούμε εμβολιασμούς, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη απόκλιση από την ημερομηνία που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός».